Preminuo Ray Tomlinson, začetnik E-maila

Fotografija članka: Preminuo Ray Tomlinson, začetnik E-maila

Američki je programer Ray Tomlinson čovjek čije ime ne zna svatko, ali svi itekako dobro znamo za blagodat modernog svijeta koju je osmislio, a to je E-mail.

Oglas

Čovjek koji je izumio E-mail te je zaslužan za korištenje @ simbola u svijetu digitalnih komunikacija preminuo je u subotu, 5. ožujka od posljedica srčanog udara. Ovaj je američki programer davne 1971. godine radio za BBN Technologies u državi Massachusetts gdje je dobio ideju kako koristiti E-mail u poslovnoj komunikaciji.

Naravno, ovo je čovjek koji je odgovoran za slanje onoga što se smatra prvim E-mailom na svijetu, a njegova je BBN kompanija (“Bolt, Beranek and Newman”) imala ulogu u stvaranju Arpaneta.

Za svoje je zasluge Ray Tomlinson 2012. godine primljen u Internet Hall of Fame. Neka je ovaj mali tekst podsjetnik na njegovo veliko postignuće bez kojega je danas teško zamisliti poslovni, ali i privatni svijet on-line komunikacija.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.