Premašeni ciljevi Microsoftovog poslovno tehnološkog centra u Varaždinu

Racunalo.com foto

MSPTC centar je otvoren u listopadu prošle godine, a namijenjen je prvenstveno malim i srednjim poduzećima kojima osigurava infrastrukturu i resurse potrebne za razvoj inovativnih softverskih rješenja i usluga, njihovo testiranje i razradu poslovnih modela njihova plasiranja na lokalno i regionalno tržište.
Projekt je utemeljen ugovorom između USAID-a (United States Agency for International Development) i Microsofta, uz podršku Grada Varaždina i partnera Cisco, HP i T-Com.
Uz gradske i županijske čelnike, župana Radimira čačića i gradonačelnika Ivana čehoka, obilježavanju godišnjice pridružili su se i Robert A. Bratke, veleposlanik SAD-a te William Jeffers, direktor USAID-a u Hrvatskoj.Od Davora Majetića, direktora Microsofta Hrvatska, saznali smo kako su potrebe za radom ovakvog centra opravdane, što dokazuje i domaće tržište koje sve više prepoznaje kako se korištenjem informacijskih tehnologija povećava rast i konkurentnost, a tvrtke se okreću gospodarstvu znanja.
Tomislav Bronzin, direktor MSPTC-a u Varaždinu izjavio je kako je u prvih 12 mjeseci rada izravnu pomoć od Centra dobilo 145 neovisnih proizvođača softvera u Hrvatskoj. Pokrenuto je 15-ak novih tvrtki i predstavljeno 30-ak novih rješenja koja su dostupna na tržištu. Centar je školovao više od 460 polaznika iz Hrvatske i zemalja Europe.
Po uzoru na MSPTC u Varaždinu u bližoj budućnosti otvorit će se još tri centra – u Sloveniji, Bugarskoj i Rumunjskoj, a kasnije i u drugim zemljama u okruženju.Ekskluzivne intervjue posebno snimljene za za emisiju “Radio Računalo”, slušatelji će moći čuti u subotu od 10-11 sati na varaždinskom Radio Aktivu,najslušanijem gradskom radiju.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.