Prekretnica – prihodi od Internet oglašavanja nadilaze TV oglašavanje

Fotografija članka: Prekretnica – prihodi od Internet oglašavanja nadilaze TV oglašavanje

2017. godina će donijeti veliku promjenu

Oglas

Istraživanja i dosadašnju trendovi nam pokazuju da će se u 2017. godini potrošiti više na internet oglašavanje, nego na oglašavanje na televiziji. Ovu istraživanje je izradio eMarketer, a o sličnim rezultatima govore i druge medijske kuće u Americi.

Procjenjuje se da će u 2017. biti potrošeno 77,4 milijarde dolara, dok će se na TV oglašavanje potrošiti 72 milijarde dolara. Ovaj iznos od 77,4 milijarde predstavlja 38% iznosa utrošenog na oglašavanje u SAD-u.

Osnovu za ovo predstavlja i podatak o ubrzanom rastu potrošnje na internet oglašavanje. Tako su zadnja dva kvartala u SAD-u pretekla skoro sve postavljene prognoze. Recimo samo da je od trećeg kvartala 2015. godine pa do danas postignut rast od 15%., a pobjednici u cijeloj priči su dakako Google i Facebook.

U isto vrijme oglašavanje na televiziji i dalje bilježi lagani rast, ali je isti usporen. Od početnih prognoza kojima se predviđao rast od 4,5%, danas je ta prognoza smanjila očekivani rast na 2,5%. Još jedan veliki boom ove godine televizija treba dobiti zahvaljujući i ljetnim Olimpijskim igrama, ali i uz to, rast će biti usporeniji.

Ovakva prognoza za 2017. godinu predstavlja optimističniju prognozu za internet oglašavanje, nego što se to ranije očekivalo. Do sada su sve prognoze govorile da bi “tek” 2018. trebal biti prva godina u kojoj će internet oglašavanje konačno preteći ono na televiziji.

prekretnica internet oglašavanje_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.