Predstavnici ICT ogranka HUP-a naglasili važnost ulaganja u ICT tehnologije

Fotografija članka: Predstavnici ICT ogranka HUP-a naglasili važnost ulaganja u ICT tehnologije

Predstavnici ICT ogranka HUP-a naglasili važnost ulaganja u ICT tehnologije

Prilikom upućivanja pisma, Hrvoje Sagrak, predsjednik HUP-ove ICT udruge naglasio je važnost ustrajanja na modernizaciji državne uprave, lokalne samouprave i javnih poduzeća, posebice u okviru usvajanja informacijskih tehnologija u svakodnevnom poslovanju. Sagrak je dodao kako će se kontinuiranim investicijama u informacijsko-komunikacijske tehnologije značajno povećati operativne uštede te kvaliteta javnih usluga građanima i poduzetnicima.

Predstavnici ICT udruge uvjereni su kako se racionalnim investiranjem u informacijsko-komunikacijsku tehnologiju te stvaranjem strategije informatizacije pojedinih tijela javne vlasti u predstojećem razdoblju može dodatno ojačati transparentnost i kvalitetno planiranje nabave. U prilog tome govore i učinci vidljivi kroz racionalizaciju poslovanja, kratki rokovi povrata uloženih sredstava te stvaranje nove vrijednosti.

Sagrak je naglasio važnost održavanja daljnjih ulaganja u ICT s ciljem izgradnje konkurentnog i modernog gospodarstva, te otvoreno pozvao na realizaciju investicijskih planova u informacijsko komunikacijsku tehnologiju u okviru aktualnog donošenja proračuna za 2009. godinu.

Podsjetimo, navedene investicijske planove u informacijsko-komunikacijsku tehnologiju potrebno je strateški donositi i za naredne godine u pojedinim tijelima javne vlasti, posebice u razdoblju neposrednog pristupa Europskoj uniji kada se govori o ukidanju administrativnih zapreka e-poslovanju.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.