Predstavljen iPhone 4 iz Steve Jobsove radionice

Fotografija članka: Predstavljen iPhone 4 iz Steve Jobsove radionice

Prvo što je vidljivo je njegov izgled i dizajn. Ponešto je promijenjen, metalno kućište je debljine je 9,3 milimetara, odnosno tanji je za otprilike četvrtinu. Jobs je spomenuo kako uređaj ima bolju 5MP kameru s LED bljeskalicom, kao i prednju kameru te prednju kameru.

Za oko su nam zapale dvije zanimljivosti. Prva je da novi iPhone ima Appleov A4 procesor, isti koji možete pronaći i u većem bratu iPadu, a druga je da ekran ima 326 točaka po inču. Napredniji je i onaj igraći dio tako da će sada samo igranje biti jednostavnije i zabavnije. Napredak je postignuti u trajanju baterije – do 300 sati na čekanju i 7 sati razgovora. Isto tako, do slijedećeg punjenja možete gledati 10 sati videa ili preslušavati oko 300 sati glazbe. Super, zar ne?

Dodajmo i podršku za WiFi, te novu iBooks aplikaciju koja omogućuje npr. kupovinu knjiga, čitanje novina i slično, a što je najbolje od sada možete bez problema sinkronizirati sve "srodne" uređaje (iPad, iPod te iPhone).

I na kraju – datum izlaska i cijena. Na tržištu će se službeno pojaviti 24. lipnja, prvo na domaćem američkom tržištu, a zatim i u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Japanu. U ostatku svijeta će se pojaviti u srpnju, pa se nadamo i u Hrvatskoj.

Što se cijene tiče, nema nekih velikih iznenađenja – model s 16GB memorije koštat će 199$, a model s 32GB memorije 299$.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.