Predstavljen HTC-PRO program za integaciju cjelokupnog portfelja u poslovno okruženje

Fotografija članka: Predstavljen HTC-PRO program  za integaciju  cjelokupnog  portfelja u  poslovno okruženje
Zahvaljujući programu , cjelokupni portfelj uređaja HTC Sense sada se može koristiti bez ikakvih smetnji ili problema u svim situacijama – od realizacije osobne produktivnosti to zadovoljavanja poslovnih potreba – i to uporabom novog, jednostavnog i intuitivnog korisničkog sučelja HTC Sense 4.
 
HTC je predstavio i bijelu knjigu pod nazivom „“ (Osnovna načela povećanja sigurnosti u programu mobilnog računalstva), koja bi glavne direktore za informacijske tehnologije te direktore odjela za IT trebala voditi kroz razvoj mobilne računalne mreže s poboljšanim sigurnosnim značajkama, istovremeno zadovoljavajući rastući trend donošenja vlastitih uređaja na posao (takozvani trend BYOD), u skladu s kojim zaposlenici koriste jedan uređaj za poslovne i za privatne potrebe. Nadalje, knjiga razmatra zamke mobilnog računalstva te postavlja temeljna načela izgradnje programa koji će poboljšati fleksibilnost, poslovnu produktivnost i sveopće zadovoljstvo.
 
Nejasna linija između ‘privatnih’ uređaja i tradicionalnih ‘poslovnih’ uređaja zakomplicirala je pružanje usluga poslovnim korisnicima,“ istaknuo je David Jaeger, izvršni direktor HTC-ove poslovne jedinice Global Enterprise and Services i čelni čovjek programa HTCpro. „S obzirom na današnju rastuću mobilnu radnu snagu, otkrili smo kako kompanije svih veličina zaposlenicima nude ili određeni izbor uređaja ili spremnost da podrže njihove osobne uređaje. Zahvaljujući programu HTCpro, u slučajevima kada se zaposlenici odluče za neki od HTC-ovih uređaja, i poslodavci i zaposlenici mogu se posve pouzdati u produktivnost uređaja te njihovu usklađenost s okruženjem od trenutka kada se počnu upotrebljavati.“ 
 
Najnoviji HTC-ovi uređaji dolaze s već instaliranim aplikacijama za upravljanje dokumentima, koje omogućavaju pregledavanje i uređivanje popularnih formata za dokumente, te s raznim poboljšanjima za funkcije elektroničke pošte i kalendara, bežični Wi-Fi ispis te razmjenu putem interneta. Osim toga, osnovna sigurnosna poboljšanja vidljiva su u cjelokupnom portfelju. Značajke programa HTCpro dolaze s mogućnošću šifriranja izmjenjivih i ugrađenih podataka uz pomoć algoritma Advanced Encryption Standard (AES), ali i s pouzdanom mrežnom povezivošću putem VPN rješenja Cisco AnyConnect koje štiti podatke u prolazu. Nadalje, krajnji korisnici mogu mijenjati sigurnosne postavke izravno na uređaju, dok IT menadžeri mogu koristiti  niz popularnih, centraliziranih platformi za upravljanje uređajima. 
 
Poboljšana podrška politikama upravljanja na poslovnim platformama za razmjenu poruka omogućuje implementiranje politika o funkcijama poput lozinki ili zaključavanja uređaja – kao u slučaju tekstualnih poruka i uporabe Bluetootha – koje nisu u skladu s politikom kompanije. Kompanije koje moraju zaštititi osjetljive podatke mogu koristiti i matične  politike kako bi šifrirale memoriju mobilnog uređaja te izbrisale podatke u slučaju gubitka istog. 
 
Ono što razlikuje spomenute ponude programa HTCpro od ostalih ponuda jest standardiziranost HTC-ovih uređaja. Naime, dok drugi proizvođači mobilnih uređaja pružaju poslovna rješenja i funkcionalnosti ovisno o uređaju, program HTCpro na svim uređajima koji podržavaju sučelje HTC Sense nudi značajke i rješenja namijenjena uporabi u poslovnim okruženjima, te na taj način omogućuje dosljednu podršku pri uporabi uređaja u poslovne svrhe. 
 
 
 
HTCpro surađuje s brojnim pružateljima ključnih rješenja kako bi integrirao i proširio funkcionalnost HTC-ovih uređaja na radnom mjestu. Tako, primjerice, HTCpro zajedno s IBM-om nastoji omogućiti neometano integriranje HTC-ovih uređaja s IBM-ovim portfeljem aplikacija za društvenu suradnju. Cilj tog partnerstva jest pružiti pouzdana i isplativa rješenja mobilnim korisnicima širom svijeta.  Kako bi zadovoljio kompanije koje zahtijevaju napredna rješenja za upravljanje poslovanjem, HTCpro je intenzivno surađivao s vodećim pružateljima usluga upravljanja mobilnim uređajima (MDM), uključujući kompanije kao što su Airwatch, Fiberlink, MobileIron, SOTI, Zenprise, Inc. i 3LM. Cilj suradnje bio je poboljšati te pružiti vodeća mobilna rješenja te pomoći kompanijama u zadovoljavanju njihovih potreba za usklađivanjem uređaja s poslovnim okruženjem. 
 
Mi u HTC-u nastojimo sjediniti zamisli, kreativnost i inovativnost s kompanijama koje razmišljaju na isti način, a mogu pomoći u pružanju najosobnijeg mogućeg korisničkog iskustva zajedno s neometanom produktivnošću koju žele naši korisnici širom svijeta,“ izjavio je Will Ro, direktor HTC-ove poslovne jedinice Global Enterprise Operations and Strategy. „Suradnja programa HTCpro s vodećim pružateljima kao što su Cisco, IBM i Polycom poslovnim korisnicima omogućuje pogodnosti prepoznate stručnosti u pružanju značajki i rješenja za mobilnost koji su od iznimne važnosti za njihove poslovne potrebe.“
 
HTC-ovi uređaji podržavat će i Polycom RealPresence Mobile, aplikaciju za videokonferencije koja kombinira jednostavnu uporabu i upravljanje jednim dodirom sa sigurnosnim poboljšanjima, pouzdanošću i skalabilnosti koje su karakteristične za poslovna okruženja. Softversko rješenje RealPresence Mobile, koje je ove godine osvojilo nagradu Edison, širi doseg video suradnje i na prostor izvan konferencijske dvorane. Zahvaljujući tom rješenju, korisnici se putem HTC-ovih uređaja mogu spojiti s ostalim standardnim video sustavima – na velikim projekcijskim platnima, u sobama za sastanke, s grupnim ili stolnim računalima, prijenosnim računalima, tabletima te drugim pametnim telefonima, i to bez ikakvih problema i uz kvalitetu kakva se očekuje u poslovnim okruženjima. 
 
Zahvaljujući suradnji programa HTCpro s tako raznolikom mrežom pružatelja usluga za poslovne korisnike, kompanije mogu unaprijediti postojeća ulaganja u infrastrukturu za upravljanje, sigurnost i razmjenu poruka – ili na isplativ i ekonomičan način prilagoditi rješenja koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama. 
 
 
 
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.