Predstavljen Cvrk, imenik hrvatskih Twitter korisnika

Fotografija članka: Predstavljen Cvrk, imenik hrvatskih Twitter korisnika

Predstavljen Cvrk, imenik hrvatskih Twitter korisnika

Pod nazivom Cvrk, Hrvatskoj je danas predstavljen novi internetski projekt, imenik hrvatskih Twitter korisnika.

Riječ je o web aplikaciji povezanoj sa poznatim servisom Twitter s kojeg i preuzima podatke. Namjena projekta je okupiti i prikazati sve korisnike Twittera iz Hrvatske na jednom mjestu, prikazati njihove posljednje aktivnosti, interese i broj sljedbenika te ponuditi mogućnost učlanjenja u mrežu. Projekt je dobio ime prema originalu jer Twitter doslovno znači cvrkutati, dok "tweet" koji označava jednu poslanu poruku znači cvrkut.

Podsjetimo, Twitter je servis za mikro bloganje koji svojim korisnicima omogućuje besplatnu komunikaciju putem tekstualnih poruka do 140 znakova. Korisnici upisuju kraće poruke na svojim računalima, a te kratke poruke se distribuiraju njihovom krugu prijatelja odnosno sljedbenika.

Sa projektom Cvrk korisnici će na vrlo jednostavan način imati detaljan uvid u brojnost, najvažnije teme i aktivnosti rastuće hrvatske Twitter zajednice. Integracija Cvrka sa Twitterom napravljena je uz dozvolu vlasnika Twittera, a prethodilo joj je detaljno pregledavanje tehničkog i funkcionalnog aspekta Cvrka od strane twitterovih stručnjaka

Projekt je pokrenula tvrtka Grejp, specijalizirana za PR i izradu malih internetskih projekata čija je namjena stvaranje publiciteta i poticanje prodaje proizvoda i usluga trećih strana.

Obzirom da udio hrvatske populacije koja vrijeme provodi na internetu kontinuirano raste, kao i broj oglašivača koji u internetu vide prostor za direktnu komunikaciju sa svojim potrošačima, Grejp će ovim projektom eksperimentirati s novim načinima oglašavanja. Pored toga, Cvrk je pokušaj da se zainteresiraju tvrtke koje zanima investiranje u nove i zanimljive internetske projekte, osobito medijske kuće koje žele dodatno ojačati svoju poziciju na ovom području te pridobiti što više korisnika.

Cvrk možete pronaći na adresi .

Predstavljen Cvrk, imenik hrvatskih Twitter korisnika

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.