Predavanje: ‘Važnost informacija za zdravstvenu skrb’

Racunalo.com foto

Na svečanom otvaranju govorit će:
· prof.dr.sc. Nada čikeš, dekanica Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,
· dr. Dragan Schwarz, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa za informacijsko društvo,
· Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta,
· dr. Renato Mittermayer, pomoćnik ministra zdravstva.


Cilj Prve hrvatske konferencije o medicinskim informacijama “Važnost informacija za zdravstvenu skrb” je okupiti oko stotinjak korisnika paketa ključnih informacijskih proizvoda s područja medicine. Paket sadržava najvažniju bibliografsku bazu podataka s područja medicine Medline, zbirku Evidence Based Medicine Reviews te cjelovite tekstove 100 časopisa izdavačke kuće Lippincott Williams & Wilkins i 45 knjige pretežito istog izdavača. U sklopu konferencije održat će se niz predavanja i praktičnih radionica domačih i inozemnih stručnjaka koji će u svojim izlaganjima s jedne strane pokušati potaknuti intenzivnije korištenje tih vrijednih izvora, a s druge dati odgovore na sva pitanja koja bi korisnici mogli imati.
Valja istaknuti da je pristup paketu ključnih informacijskih proizvoda s područja medicine bolničkim ustanovama u Hrvatskoj početkom ove godine osiguralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske kroz svoj projekt Centra za online baze podataka koji ostvaruje u suradnji s Instititutom Ruđer Bošković te CARNetom. Budući da je medicina u znanstvenom i profesionalnom pogledu disciplina u kojoj je prirast novog znanja vrlo izrazit, kao i potreba za cjeloživotnim obrazovanjem, ova odluka Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ima veliko značenje u promicanju prakse utemeljene na provjerenoj znanstvenoj informaciji u hrvatskoj medicinskoj zajednici.
Svim izvorima pristupa se preko sučelja informacijske tvrtke Ovid Technologies Inc. Po prvi put je tako široki krug stručnog medicinskog osoblja iz 82 bolničke ustanove u Hrvatskoj dobio mogućnost da izravno sa svojih računala, na radnome mjestu ili kod kuće, pristupa probranim i pouzdanim medicinskim informacijama.
Program možete pronaći na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.