Pravna bitka je dobivena – Talijani gase ometajuće TV odašiljače duž Jadranske obale

Fotografija članka: Pravna bitka je dobivena – Talijani gase ometajuće TV odašiljače duž Jadranske obale

Iz HAKOM-a javljaju kako je završen postupak postupnog gašenja ometajućih talijanskih TV odašiljača uzduž Jadranske obale.

Oglas

Gašenjem ometajućih odašiljača u regiji Marche, završen je postupak uklanjanja smetnji prijemu TV programa hrvatskih nakladnika uzduž Jadranske obale. Završetkom tih aktivnosti uklanjaju se smetnje prijamu televizijskih programa hrvatskim građanima koji su imali probleme s lošom kakvoćom prijama zbog talijanskih smetnji priobalnom dijelu i otocima Republike Hrvatske.

Prema informacijama iz Ministarstva ekonomskog razvitka Republike Italije, 16. siječnja je završen postupak gašenja ometajućih TV odašiljača u regiji Marche, koja je zbog prošlogodišnjih potresa preostala kao zadnja regija za gašenje. Time je završen cjelokupni postupak gašenja međunarodno neusklađenih TV odašiljača u regijama Friuli Venezia Giulia, Veneto, Emilia – Romagna, Marche, Abruzzo, Molise i Puglia. Radi se o složenom postupku koji je rezultat međunarodnih razgovora, izmjena frekvencijskog plana, promjena niza zakonskih propisa i aktivnosti na terenu, u kojem su sudjelovale talijanska i hrvatska strana.

Okončanjem postupka isključivanja ometajućih talijanskih odašiljača uklonjene su smetnje prijamu televizijskih programa uzduž jadranske obale. Bolju kakvoću prijama hrvatskih TV programa posebice će osjetiti naši građani koji su imali probleme s lošom kakvoćom signala zbog smetnji u digitalnim regijama D5 (Istarska županija i Primorsko-goranska županija), D7 (Zadarska županija i Šibensko-kninska županija), D8 (Splitsko-dalmatinska županija) i D9 (Dubrovačko-neretvanska županija). HAKOM će tijekom 2017. provesti daljnja detaljna mjerenja na jadranskoj obali radi potvrde rezultata i učinaka postupka gašenja, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.