Povratak diva? Xiaomi oborio sve svoje prodajne rekorde

Fotografija članka: Povratak diva? Xiaomi oborio sve svoje prodajne rekorde

Vraća li se popularni „kineski Apple“ na svoj tron u Kini? Hoće li ponovno zauzeti mjesto među prva tri najveća proizvođača smartfona u svijetu?

Oglas

Kineski je proizvođač pametnih telefona Xiaomi nekada bio treći najveći proizvođač smartfona na svijetu i tada se dogodio pad koji ga je bacio za priličan broj mjesta unatrag na svjetskoj top ljestvici najboljih.

Xiaomi je imao poprilično tešku 2016. godinu, no čini se da 2017. godina donosi novi preokret. Naime, Xiaomi je zauzeo šesto mjesto na svjetskoj top ljestvici najvećih proizvođača smartfona u prvom kvartalu ove godine sa 15 milijuna isporučenih uređaja. Sada je iz kompanije došla informacija kako je drugi kvartal 2017. godine bio najuspješniji kvartal ikada za popularni Xiaomi sa ukupno 23 milijuna prodanih to jest isporučenih uređaja diljem svijeta.

Ukoliko je kompanija objavila točnu informaciju tada bi se top lista najvećih proizvođača smartfona opet mogla promijeniti. Četvrto i peto mjesto za prvi kvartal ove godine drže kineske kompanije Oppo i Vivo sa 26 odnosno 19 milijuna isporučenih uređaja, no sa ovakvim prodajnim rezultatima Xiaomi bi se u drugom kvartalu mogao podići sa šestog na peto, a možda čak i četvrto mjesto najvećih proizvođača smartfona u drugom kvartalu ove godine.

Lei Jun, glavni izvršni direktor kompanije Xiaomi tvrdi kako je prodano čak 70% više uređaja nego u periodu od prethodna tri mjeseca. Prodajni rezultati kompanije Xiaomi u Indiji su se popeli na vrtoglavih 328% kada gledamo prodajne rezultate na godišnjoj bazi, Redmi Note 4 je u toj zemlji postao najprodavaniji pametni telefon, a kompanija je u Bengaluru čak otvorila i svoju prvu Mi Home trgovinu.

Kompanija ne misli stati te očekuje zaradu od nekih 14.7 milijardi američkih dolara do kraja 2017. godine te predviđa prodaju to jest isporuku čak 100 milijuna uređaja u 2018. godini. Pitamo se da li su ova očekivanja ambiciozna ili pak realna?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.