Povijest kreditnih kartica [Infografika]

Fotografija članka: Povijest kreditnih kartica [Infografika]

Kreditne kartice su svuda oko nas. Cure ih obožavaju,  dečki vole jer su im praktično sredstvo plaćanja. Podsjetimo se da kreditne kartice su instrument bezgotovinskog platnog prometa koji služi i kao pogodno sredstvo kratkoročnog potrošačkog kreditiranja. Jeste li se ikada zapitali tko je izmislio kreditne kartice i zašto?

Oglas

Skoro sve banke u Hrvatskoj imaju u ponudi brandove kao što su Visa, Maestro, , MasterCard, Amex, Diners, a dijele se na debitne, kreditne, revolving, poklon ili prepaid kartice.  Povijest kreditnih kartica u Europi seže do 1890 godine. U Sjedinjenim Američkim Državama tijekom 1920-ih su ih počele izdavati kupcima pojedine tvrtke i hotelski lanci u cilju da uhvate lojalnost kupaca. Prva bankovna kartica je kreirana od strane John Biggins djelatnika Flatbush Narodne banke Brooklynu u New Yorku , a poznati Diners klub je osnovan 1950 godine. Ove informacije smo izvukli iz infografike nastale od  Lexington Low tvrtke koji objašnjava povijest kreditnih kartica.
Ostale zanimljivosti proučite sami :)

Povijest kreditnih kartica [Infografika] 01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.