Povijest hakiranja [infografika]

Fotografija članka: Povijest hakiranja [infografika]

Vjerojatno znate da hakiranje je praksa mijenjanja značajki sustava, kako bi se ostvario određeni cilj, bez obzira bio on loših ili dobrih namjera. Hakiranje je izvorno nastala 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća i možemo reći da sada već ima lijepu povijest.

Oglas

Pojam hakera se počeo koristiti davne 1960 godine, a njime se je opisivao programer ili netko tko je imao napredna znanja o mrežama, računalima, programiranju i hardveru, ali nije imao bilo kakve zlonamjerne namjere. Danas imamo dvije skupine hakera: crne šešire (zlonamjerni hakeri) koji ilegalno provaljuju u računalne sustave kako bi oštetiti ili ukrali podatke, i bijele (etičke hakere), koji pronalaze sigurnosne propuste, upozoravaju na njih i tako otežavaju rad crnim šeširima. Mrežna stranica SSLs.com je na temelju istraživanja sastavila infografiku koja pokazuje povijest hakiranja. Vjerujemo da će te naučiti puno toga iz nje. 

Povijest hakiranja [infografika]

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.