Povezivanje PC na TV (2.dio) – Kako gledati satelitsku TV?

Fotografija članka: Povezivanje PC na TV (2.dio) – Kako gledati satelitsku TV?

Za takav oblik gledanja potreban vam je TV PC softver. TV za PC programi dizajnirani su tako da dozvoljavaju  korisnicima tok programa televizija izravno na računalo putem Interneta. Satelitski signal se prenosi preko ISP-a do vas. Ustvari, TV za PC softver je samo sredstvo koje nalazi signale i tumači ih, tako da su vidljivi na osobnom računalu. Uglavnom, svi programi su namijenjeni gledanju u velikom dijelu svijeta. Kako postoji niz programa ove namijene od besplatnih do komercijalnih, predlažem da svatko napravi svoje istraživanje prije nabavke bilo kojeg softvera. 

Za početak  donosimo vam tri freeware programa koji omogućuju spajanje na kanale i posebno sportske događaje uživo. To uključuje sve glavne Europske nogometne lige, Liga prvaka, Kup UEFA, ESPN, hrvanje, utakmice reprezentacije, boks, itd.

Sve što trebate za gledanje je računalo sa najnovijim Windows Media Player i / ili Real player. Širokopojasna veza je poželjna za najbolje rezultate. Sva tri programa za gledanje tv pc su proizvedena u Aziji, što  čini teško čitljive upute na web stranici. Među važnim informacijama navode: Prvo, potrebno je podesiti neke opcije u media player i real player – Nakon što odaberete media player, kliknite desnom tipkom miša i odaberite Options iz izbornika. Kliknite na Performance and Change Buffer Size sadržaj do 30 sekundi. U Real player-u odaberite Tools -> Preferences i kliknite na General -> reprodukcija postavke. Postavljanje do 30 sekundi je na dnu ovog prozora.
Stream formati:
mms: / / i. asx otvoriti sa Windows Media Player
RTSP: / / i. rm /. otvoriti sa real player
Ponekad ćete morati ručno pokrenuti tok protoka programa. Koristite podatke protoka, formate koje će te otkriti na slijedeći način: Na Windows Media Player odaberite File -> Open URL ili prečac Ctrl + U, a na Real player odaberite File -> Open.

PC TV Programi
Sopcast
Preuzmite datoteke preko linka . Raspakirajte ih (unzip) kako bi vam se pokazao  popis kanala. Dvaput kliknite kanal i windows media player bi trebao započeti s prikazivanjem.
PPLive
Nakon što ste preuzeli datoteke ovdje: pokrenite instalaciju skripti na PPLive.  Nemojte se iznenaditi što nije sve na Engleskom jeziku. I nemojte brinuti. Trebate PPLive liste kanala a koje ne dolaze s loaded listom.
PPStream
Lokacija za preuzimanje: . To je mala instalacijska skripta. Gumbi su dizajnirani kao u svim ostalim Windows OS. Lijevim gumbom odabrati direktorij. 3x srednji gumb). Popis kanala je na lijevoj strani, gdje će te vidjet naziv kanala, kvaliteta potoka Kb u sekundi i korisnike spojene na kanal. PPStream je najbolje korisničko sučelje i ima dobar ukupni tok kvalitete prijenosa.

Best PC TV kanali:
CCTV5 – europski nogomet, ostala sportska događanja. često na nekom od azijskih jezika.
ESPN  – Sve glavne  lige, europski nogomet, uglavnom na Engleskom jeziku 
Igre Tv (PPStream)  -profesionalne igranja, turniri
Sport Italia -Talijanski sportski kanal (jezik talijanski)
Više P2P TV Tools:

Možete pogledati i neke od slijedećih stranica, programa za gledanje besplatnih TV programa:
; ;      
(gledanje preko 1400 besplatnih TV kanala).

Ukoliko niste zadovoljni sa Windows Media Player i Real player programima možete isprobati  
Veoh Player: 
ProgDVB :    
CapTV : Pretvorite vaše računalo u digitalni videorekorder.
FreeZ Online TV     
TV-Browser koji je  digitalni TV vodič.   

Ukoliko imate TV karticu, možete koristiti slijedeće programe za gledanje TV-a:
Pinnacle TV center Pro
Cyberlink Power Cinema

Imate li TV karticu i koristite Windows media centar, postoji par stvari na koje valja obratiti pozornost:
‘Device’ – odabrati karticu;’Source’ – odabrati ‘Composite’, ‘TV’ ili ‘S-video’; ‘Standard’ -> odabrati PAL_B;’Input’ – ‘Antena’ ili ‘Cable’;’Country’; pod ‘Channel’ napraviti ‘Autoscan’.Input mora biti ‘Antenna’, a pod source bi se  treba pojaviti opcija ‘TV’.

U slučaju da imate analognu karticu, kao dobra praksa se je pokazao program DScaler za gledanje analogne televizije, i s mnoštvom opcija koje omogućavaju korisniku podešavanja do najsitnijih detalja.

Nadam se da smo vam malo pomogli kako bi se što bolje snašli u PC-TV svijetu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.