Povezivanje PC na TV (1.dio)

Fotografija članka: Povezivanje PC na TV (1.dio)
Za početak, idemo na razloge zašto želite spojiti računala na TV? Jedan od najčešćih razloga spajanja računala na TV je sposobnost da gledate TV filmove, glazbene spotove na računalu putem svoje internet veze. Drugi razlog zašto želite spojiti računala na TV je prikazivanje PowerPoint prezentacija koje treba prikazati na velikom grupom ljudi. To je posebno zgodno u učionicama, na poslovnim sastancima, itd. U konačnici, razlog zašto želite spojiti računala na TV je jednostavno veliki zaslon za pregledavanje vašeg računala u svakodnevnim aktivnostima. Pa kada ste odlučili zašto želite spojiti računala na TV, evo kako to možete učiniti.

Naravno, trebat će vam grafička kartica koja podržava TV-out. TV izlaz samo znači da video signal dolazi iz određenog pina, koji se može spojiti na vaš TV. To je potpuno drugačiji signal nego signal potreban za priključak antene na TV! S -video, također poznat kao Super Video ili S-VHS, je jedan od popularnih načina povezivanja, budući da mnogi današnji televizori i računala imaju S- Video izlaz i ulaz. S-Video konektor izgleda pomalo kao konektor za miša / tipkovnicu, možete vidjeti na donjoj slici (oznaka B). Dolaze u nekoliko varijanti: video-in i video out signali u jednom konektoru; kompozitni video ili Super Video; samo S-Video; samo kompozitni video. Kompozitne video kartice imaju RCA konektor u žargonu zvan „činč“ (oznaka C na donjoj slici). Rade na način da miješaju boje i sinkronizacijski signali u jedan signal. Obično posebni kabeli dolaze s svim tim vrstama kartica. Za kompozitni video signal se koristi trostruki 75 Ohm koaksijalni kabel. Ukoliko imate neku drugu karticu, ali nemate kablove, trebate odrediti koje konektore vaše računalo i TV-imaju, kako bi bili sigurni pri kupnji pravog kabela. Možete jednostavno pronaći slike od tih raznih konektora na Internetu, a potom ih usporediti s priključcima na vašem TV i PC. Ukoliko TV podržava S-Video, tada koristite S-Video kabel za spajanje računala na TV jer će to dovesti do najbolje kvalitete slike i zvuka.

Konektori na TV-u
Kao što smo imali konektore na kartici, tako nam trebaju i slični konektori na TV-u pod nazivom TV-u ili video-U (također: AUX ili extern). Televizori izrađeni u posljednjih nekoliko godina, pogotovo LCD imaju S- Video unos i RCA. Osim toga, tu je i HDMI koji pruža najbolje kvalitete, ali isto tako može biti prilično skup. Budući da HDMI ulazi ne postoje na računalima, moguće je kombinirati jedan kraj kabela za HDMI i drugi za S- video. Većina HDTV će imati HDMI ulaz, ali provjerite prije kupnje kabela. Znamo kako je teško vratiti kupljeno u našim trgovinama. Također, ne zaboravite da ćete trebati spojiti svoju zvučnu karticu na TV za zvuk. Ukoliko nemate na TV-u pogodan konektor, onda razmislite o korištenju vašeg VCR umjesto toga. Postavite na TV-VCR kanal na AUX ili vanjski zvučnici. I ovdje provjerite koja vrsta kabela je podržana na vašim uređajima.

Antena
Kada smo kod antene, možda će vam trebati i dodatna oprema.
Okrugli konektor, obično na leđima TV, namijenjen je za antenu ili kabel, ali nije direktno pogodan za korištenje s vašim PC-TV-Out! Antenski konektor nije namijenjen za video-in. Međutim RF modulator može pomoći.

Ona pretvara video / audio signal na antenski signal.

Uobičajni antenski priključak je

Imate li mogućnosti, preporuka je korištenje SCART konektora i kabela. Velika je stvar što SCART ima sve potrebne veze, uključujući audio.

Kompozitni video i audio

Većina grafičkih kartica dolazi s posebnim kabelom za S-Video. Neki su jednostavni a neki su vrlo složeni:

Kabel na desnoj je na primjer za uporabu s TV-IN enabed karticama. Kao što ste možda primijetili: oba adpaterska kabla, grafička i TV imaju „ženske konektore“. Morat ćete ipak imati kabel sa muškim konektorom na svakom kraju kabela kako bi izvršili spajanje tih uređaja.

Nakon povezivanja hardvera potrebno je učiniti neke postavke softvera za PC. Potrebne postavke za TV-izlaz obično dolaze uz upravljačke programe grafičkih kartica. Ukoliko nemate odgovarajući upravljajući program , preuzmite ga sa stranice proizvođača vaše grafičke kartice.

U ovom djelu su dane upute koje se odnose na gledanje TV programa na vašem PC-u.
Gledanje analognih, satelitskih, digitalnih TV programa putem Interneta na računalu je sasvim druga priča.
O tome, slijedeći puta.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.