Potpisan sporazum o suradnji između Microsofta i Srca

Racunalo.com foto

Sporazumne strane osobito će se angažirati na daljnjem razvoju IT Akademije (obrazovnog centra za Microsoftove tehnologije), Referalnog centra i helpdeska za Microsoftove alate, koji već djeluju u Srcu kao središnji zajednički resursi u okviru akademske zajednice
Služba za korisnike (helpdesk) Srca, koja pruža savjetodavnu pomoć u primjeni informacijskih tehnologija i Interneta, davanjem izravnih usmenih ili pismenih uputa, odnosno upućivanjem na odgovarajuću adresu na kojoj korisnici mogu riješiti svoj problem, ovom će suradnjom postati središnji Microsoftov centar tehničke podrške (Education Support Centar) za sve ostale MS centre tehničke podrške koji će se uspostavljati na fakultetima i sveučilištima u RH, te se tako priključiti svjetskoj mreži Microsoftovih centara tehničke podrške. Svi projekti koji će dogovorno i zajedničkim naporima nastati iz ovoga sporazuma provodit će se projektnom metodologijom utemeljenom na jasno definiranim principima, modelima, disciplinama i konceptima. , smjernicama i provjerenim Microsoftovim praksama.. Predstavnicima Srca, koji će se naći u radnoj grupi za provođenje ovog sporazuma, osigurat će se besplatno pohađanje tečaja za Microsoft Solutions Framework – MSF – „Microsoftovog okvira za rješenja“ – projektne metodologije utemeljene na provjerenim Microsoftovim praksama .
„Microsoft je, kao što i sami možete posvjedočiti, predan tome da obrazovnim ustanovama u zajednici i studentima pomogne u realizaciji njihovih sposobnosti kroz korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije. Sukladno tome surađujemo, zajedno s našim partnerskim tvrtkama, već godinama sa Sveučilišnim računskim centrom Srce, a ovim sporazumom tu suradnju postavljamo na novu, višu razinu. Obrazovni centar i Centar tehničke podrške za MS tehnologije na Srcu pomažu i pomagat će studentima i svim zainteresiranim korisnicima Srca u razvoju njihovih vještina korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Ponosni smo što kroz suradnju sa Srcem možemo resurse kojima raspolažemo staviti u službu razvoja i napretka akademske i obrazovne zajednice u RH “, izjavio je Davor Majetić, direktor Microsofta Hrvatska objašnjavajući razloge za dugoročnu suradnju sa Srcem.
„Svrha i uloga Srca je omogućiti i pomoći svima u akademskoj i znanstvenoj zajednici da efikasno i kvalitetno koriste najnovije informacijske i komunikacijske tehnologije. Ovim sporazumom, kojim se unapređuje već postojeća dobra, višegodišnja suradnja s Microsoftom, Srce je osiguralo da onaj dio naših korisnika koji koristi Microsoftove tehnologije dobije još kvalitetniju i pouzdaniju uslugu“, naglasio je mr.sc. Zoran Bekić i dodao: „sigurni smo da će zahvaljujući sinergiji između postojeće tradicije, znanja i iskustava stručnih timova u Srcu na poslovima sistemskog održavanja računalnih sustava i održavanja specijaliziranih obrazovnih programa i resursa i znanja koja je Microsoft spreman staviti na raspolaganje Srcu, naši korisnici dugoročno dobiti ne samo kvalitetnije nego i nove napredne usluge.
Prvi korak u provedbi danas potpisanog sporazuma je osnivanje radne grupe u koju će Microsoft Hrvatska i Srce imenovati po dva predstavnika. Ta će radna grupa potom precizno utvrditi plan rada za akademsku godinu 2005./2006. te će predlagati i nadzirati provedbu zajedničkih projekata.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.