Postignut najveći rezultat na Ms. Pac-man

Fotografija članka: Postignut najveći rezultat na Ms. Pac-man

Nakon dugih 35 godina napokon je postignut savršeni rezultat na kultnoj arkadi Ms. Pac-Man, a ostvario ga je sustav za umjetnu inteligenciju kojeg je razvio Microsoft.

Oglas

Maluuba je deep learning tim kojeg je Microsoft preuzeo u siječnju, a razvili su AI sustav koji je probio strategiju i postigao najveći mogući rezultat na Ms. Pac-Man od 999.900 bodova i to na Atariju 2600. Za postizanje nevjerojatnog rezultata sustav je koristio jedinstvenu kombinaciju pojačanog strojnog učenja i metodu “zavadi pa vladaj”.

Istraživači koji su radili na sustavu za umjetnu inteligenciju dokumentirali su sklonost AI-a za testiranje strojnog učenja pomoću korištenja dinamičnih video-igrica. Takve logičke igrice bolje simuliraju nered realnog svijeta u kontroliranoj okolini nego li statične igre poput šaha.

Već prije je Googleov AI sustav DeepMind uspio zagospodariti čak 49 Atari igara što je pružalo pozitivne i negativne informacije istraživačima. No iako su umjetne inteligencije osvojile brojne retro naslove, Savršeni rezultat u Pacmanu je do sad bio nedostižan zbog namjernog nedostatka predvidljivosti koji je ugrađen u samu igru. (op. a. Ljudski su igrači do sad postigli rekord od 266 330 bodova)

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.