Postignut najveći rezultat na Ms. Pac-man

Fotografija članka: Postignut najveći rezultat na Ms. Pac-man

Nakon dugih 35 godina napokon je postignut savršeni rezultat na kultnoj arkadi Ms. Pac-Man, a ostvario ga je sustav za umjetnu inteligenciju kojeg je razvio Microsoft.

Oglas

Maluuba je deep learning tim kojeg je Microsoft preuzeo u siječnju, a razvili su AI sustav koji je probio strategiju i postigao najveći mogući rezultat na Ms. Pac-Man od 999.900 bodova i to na Atariju 2600. Za postizanje nevjerojatnog rezultata sustav je koristio jedinstvenu kombinaciju pojačanog strojnog učenja i metodu “zavadi pa vladaj”.

Istraživači koji su radili na sustavu za umjetnu inteligenciju dokumentirali su sklonost AI-a za testiranje strojnog učenja pomoću korištenja dinamičnih video-igrica. Takve logičke igrice bolje simuliraju nered realnog svijeta u kontroliranoj okolini nego li statične igre poput šaha.

Već prije je Googleov AI sustav DeepMind uspio zagospodariti čak 49 Atari igara što je pružalo pozitivne i negativne informacije istraživačima. No iako su umjetne inteligencije osvojile brojne retro naslove, Savršeni rezultat u Pacmanu je do sad bio nedostižan zbog namjernog nedostatka predvidljivosti koji je ugrađen u samu igru. (op. a. Ljudski su igrači do sad postigli rekord od 266 330 bodova)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.