Poslovna inteligencija uz odlične poslovne rezultate najavila širenje na inozemna tržišta

Fotografija članka: Poslovna inteligencija uz odlične poslovne rezultate najavila širenje na inozemna tržišta

Tvrtka Poslovna inteligencija, regionalni lider u implementaciji informacijskih sustava za podršku poslovnom odlučivanju, danas je objavila rezultate poslovanja za 2007. godinu.

Najveći dio prihoda u 2007. godini, gotovo 60%, Poslovna inteligencija ostvarila je u telekomunikacijskoj industriji. U sektoru bankarstva i financija ostvareno je 15%, a u proizvodnji 14% ukupnog prihoda. Pretežni dio prihoda Poslovne inteligencije u 2007. ostvaren je na hrvatskom tržištu, no izvoz softvera i usluga već je premašio 40% ukupnih prihoda.

Među novim korisirnicima usluga tvrtke u 2007. godini svakako valja istaknuti HT-Hrvatski Telekom, Magmu, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Croatia Osiguranje te Crnogorski Telekom. Također, u tijeku su i projekti u još nekim od vodećih telekoma i financijskih institucija u Hrvatskoj i regiji.

Dobit prije oporezivanja u 2007. iznosila je 1.992.919 kuna, što je nešto manje u odnosu na prethodnu godinu, a posljedica je ulaganja u širenje prisutnosti u regiji, ulaganja u razvoj konzultantskog tima, te uređenja novog poslovnog prostora.

Temeljem do sada ugovorenih poslova, tijekom 2008. godine Poslovna inteligencija Hrvatska očekuje ukupan prihod veći od 25 milijuna kuna, a očekuje se da konsolidirani prihod grupe premaši 30 milijuna kuna.

„Tijekom 2007. godine naša je tvrtka nastavila ostvarivati najveći dio prihoda u telekom sektoru, no usredotočili smo se i na druga područja, što je rezultiralo povećanjem prihoda u sektorima bankarstva i industrijske proizvodnje. Zbog toga očekujem da ćemo u 2008. godini značajno proširiti poslovanje i na domaćem tržištu, ali i u inozemstvu“, izjavila je Anita Cvetić Oreščanin, direktorica Poslovne inteligencije. "Od početka prošle godine imamo tvrtku u Beogradu s već uhodanim konzultantskim timom, a upravo je u tijeku registracija i ekipiranje
tvrtke u Podgorici. Uskoro planiramo otvaranje tvrtki kćeri i u ostalim zemljama regije, te se snažno fokusiramo na tržišta koja su u fazi razvoja."

O Poslovnoj inteligenciji
Poslovna inteligencija d.o.o. je regionalni lider u implementaciji inteligentnih informacijskih sustava za podršku poslovnom odlučivanju, s preko četrdeset klijenata i više od šezdeset realiziranih projekata za klijente u Hrvatskoj, Sloveniji, BIH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu i Makedoniji. Tvrtka je fokusirana na područja strateškog konzaltinga, implementaciju sustava poslovne inteligencije, skladišta podataka, sustava za planiranje i budžetiranje, upravljanje rizicima, sustava za uravnoteženu matricu rezultata (scorecard) te sustava za podatkovnu integraciju. Poslovna inteligencija d.o.o. je regionalni distributer tvrtki Informatica i Panorama, Gold Reseller Partner tvrtke Cognos koja je odnedavno u vlasništvu IBM-a, te regionalni implementacijski partner tvrtke Fermat za Adriatic regiju.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.