Poslovice.org – mudre izreke nalaze se i na Internetu, oplemenite svoje znanje

Fotografija članka: Poslovice.org – mudre izreke nalaze se i na Internetu, oplemenite svoje znanje

Kako svakodnevno neumorno “kopamo” po Internetu, pronašli smo jedne web stranice koje su sakupile puno narodne svjetske mudrosti na jednom mjestu. To su – poslovice.

Oglas

Koliko puta vam se u životu dogodilo da ste citirali neku mudru narodnu izreku? Vjerujemo da vam se to dogodilo puno puta. Upravo nas je to ponukalo da na Internetu pronađemo “mjesto” gdje se nalazi pregršt poslovica. Za mnoge ste vjerojatno i čuli, no uvijek dobro dođe i pokoja nova. Ovo vam je odlična prilika da se ponovo pokažete mudri pred drugima, da ne kažemo pametniji od drugih :)

Znate što su poslovice?
Poslovice su fraze u kojima je sažeto nečije životno iskustvo. Razmišljajući i uvažavajući poslovice prvenstveno i sami postajemo mudriji, jer je život prekratak da bismo sami napravili sve pogreške i stekli iskustvo, stoga je bolje učiti na tuđim pogreškama. E, tu nam uskaču poslovice, mudre izreke koje vam mogu itekako pomoći u životu. Poslovica je često izrečena u prenesenom značenju (one se ne shvaćaju doslovno), te zahtijeva da o svakoj poslovici razmislimo.

Iako stranice nisu novijeg datuma, neka vas to ne zabrinjava, jer su i same poslovice uglavnom iz tame nekih davnih, dalekih i vjerojatno mudrijih vremena. Same web stranice su vrlo jednostavne. Poslovice su kategorizirane po zemljama (hrvatske, bosanske, srpske, kineske, narodne, ljubavne…). Možete pročitati i “Izreku dana”.

Što drugo reći nego uputite se prema stranici , naučite nešto i lijepo se zabavite. Sigurni smo da će vas pokoja poslovica natjerati da malo razmislite o tome što ste pročitali, a pokoja će vam izmamiti i osmjeh na licu :) Znate kako se kaže – tko rano rani, dvije sreće grabi. Ili tko prvi – njemu djevojka. Ili… ma, znate već :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.