Posljednji macOS beta dodatno štedi bateriju

Fotografija članka: Posljednji macOS beta dodatno štedi bateriju

Kako je potrošnja baterije na novim Apple-ovim MacBook-ovima glavna tema rasprava korisnika, Apple je novim macOS beta uveo novu opciju koja će produžiti trajanje baterije

Oglas

I dok je trenutni izgled izborne trake kamen spoticanja za kojeg korisnici tvrde da prekomjerno troši bateriju, zadnja izmjena na macOS beta sadržava “Display Brightness” opciju unutar “Using Significant Energy” rubrike, te se klikom na istu svjetlina zaslona automatski smanjuje do 75%.

Ova opcija je već poznata Apple korisnicima jer sličnu opciju – Low Power mode- sadrži i iOS. Uvedena je s iOS 9, a opcija smanjuje svjetlinu zaslona kada baterija padne ispod 20%.

Iako je Apple-ov MacBook dizajniran da bude među boljima u rangu uređaja s trajanjem baterije do 10 sati, zadnji MacBook Pro našao se u središtu rasprava nakon što su korisnici prijavili trajanje baterije od 4,5 do 19 sati te je time MacBook Pro postao prvi Apple-ov uređaj koji nije dobio preporuku za kupnju od puštanja u prodaju. Apple je uspio identificirati problem te izbaciti software koji ublažava problem te time dobio preporuke za kupovinu od CR-a.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.