Posljednji kvartal 2006. godine Intel završio s 9,7 milijardi prihoda

Racunalo.com foto

Poslovni rezultati u četvrtom kvartalu obuhvaćaju učinke prodaje poslovanja iz područja komunikacijskih i aplikacijskih procesora tvrtki Marvell Technology Group. Zbog te prodaje zarada po dionici veća je za približno 2,5 centi. Troškovi zbog prestrukturiranja, povezani sa strukturnim programom i programom za poboljšanje učinkovitosti smanjili su zaradu po dionici za oko 1,5 centi.


“Intelovi proizvodi i najnaprednija tehnologija omogućili su snažan četvrti kvartal s većim prodajnim cijenama i rekordnom količinom prodanih čipova na najbrže rastućim dijelovima tržišta“, izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik i glavni izvršni direktor.


Intel je 2006. ostvario prihod u iznosu od 35,4 milijardi USD, operativnu dobit u iznosu od 5,7 milijardi USD, 5 milijardi USD čiste dobiti i 86 centi zarade po dionici. Isplatio je rekordne dividende u iznosu od 2,3 milijarde USD te uložio 4,6 milijardi USD u otkup 226,6 milijuna dionica.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.