Portus 20% jeftiniji od T-HT-a

Racunalo.com foto

Portus još ovoga tjedna mora ispuniti zadnje uvjete za početak komercijalnog rada svoje mreže H1 potpisivanje ugovora o međusobnom povezivanju s T-HT-om te pozitivan rezultat na tehničkom pregledu Agencije za telekomunikacije. U najizglednijem scenariju, H1 bi rad počeo u iduća dva tjedna. Cijene je, poput još uvijek jedinog djelatnog domaćeg operatera T-HT-a, H1 izrazio bez poreza na dodanu vrijednost, a jedina obračunska jedinica nove mreže jest sekunda, za koju tvrde da je najjeftinija u Hrvatskoj (stoji 0,3 lipe).


Tri tarifna paketa
Potencijalni korisnici mogu birati između tri tarifna paketa, nazvana Plavo, Zeleno i Crveno. Gledano prema pojedinim kategorijama poziva, H1 je najviše spustio cijene u pozivima prema mobilnim mrežama i inozemstvu, gdje ipak postoje najveće margine za snižavanje cijena ostalih operatera.
Pozivi unutar Hrvatske jeftiniji su od jedne pa do osam lipa, ovisno o paketu, a H1 u paketu Plavo uvodi i lokalne, županijske pozive koje je T-HT izbacio iz svojih paketa. Osim nižih cijena, novosti za potrošače su jedino paket Zeleno, koji omogućuje kupnju unaprijed rezerviranih minuta. Tih 300 unaprijed kupljenih minuta razgovora korisnici će plaćati 155 kuna. H1 nudit će i pristup internetu. Pretplatu (mjesečnu naknadu) korisnici će i dalje plaćati, s obzirom na to da se ona plaća T-HT-u, koji je vlasnik infrastrukture kojom se do izgradnje svoje pristupne mreže koriste novi operateri.


Veliki interes
Ipak, najavio je Feliks Unković, član uprave H1 za marketing i prodaju, novi operater pokušat će korisnicima ponuditi jedan, umjesto dva računa. Ako ne ostvare te najave, korisnicima bi svoj račun za mjesečnu naknadu ispostavljao T-HT, dok bi drugi račun plaćali H1 za potrošene usluge. Ako je suditi prema Unkovićevim riječima, veliko je zanimanje građana za usluge operatera H1. Njihov call centar na dan prima 2000 poziva zainteresiranih Hrvata.
 
ACI prvi poslovni korisnik
Prvi veliki poslovni korisnik u mreži H1 jest ACI, iz čije je opatijske marine prije mjesec dana upućen i prvi testni poziv. Unković, uzdajući se u poslovnu diskreciju, nije otkrio koji će još poslovni korisnici preći na njihovu mrežu, s obzirom da pregovori s ostalima još traju. čelnici Portusa još su ranije najavili kako im je osnovni cilj ove godine pridobiti pet posto tržišta. To je 90.000 rezidencijalnih korisnika, građana, te stotinjak velikih poslovnih korisnika.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.