Portal za škole proslavio 10. rođendan – čestitamo!

Fotografija članka: Portal za škole proslavio 10. rođendan – čestitamo!

Na današnji dan 1. ožujka prije točno 10 godina objavljen je Portal za skole.hr.

Oglas

Portal za škole pokrenula je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet na poticaj i u suradnji s tadašnjim Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Cilj pokretanja Portala bio je pružiti virtualno okupljalište članovima školske zajednice putem kojeg će moći razmjenjivati iskustva te surađivati i saznavati brojne korisne informacije namijenjene nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima. Osim toga, zamišljeno je da se na Portalu objavljuju sadržaji koji će pružiti podršku nastavnicima i učenicima za uporabu informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u svakodnevnom radu i učenju.

U proteklih deset godina na Portalu za škole objavljeno je 11 283 teksta te je zaprimljeno i objavljeno 1143 digitalna nastavna materijala, 321 učenički rad i 697 vijesti iz škola te 24 nastavnička teksta iz prakse. Stranice Portala tijekom 10 godina posjećene su 12 089 911 puta, a održano je i 16 natjecanja s velikim brojem sudionika.

Portal za škole danas sadrži 17 rubrika od kojih je svakako važno istaknuti „Suvremeno obrazovanje“, rubriku namijenjenu nastavnicima, čiji je cilj pružiti podršku i motivirati nastavnike za primjenu informacijske-komunikacijske tehnologije u poučavanju. U rubrici „Dobro je znati“, namijenjenoj učenicima i roditeljima, učenici mogu pročitati edukativne i informativne tekstove te razne savjete koji im mogu pomoći u ispunjavanju njihovih svakodnevnih školskih obveza, ali i pri organizaciji slobodnih aktivnosti. Roditelji, u dijelu rubrike namijenjene njima, mogu pronaći razne korisne savjete, zanimljivosti te tekstove čije teme obrađuju aktualne probleme s kojima se svakodnevno suočavaju u odgoju djeteta. Najdinamičniji dio Portala za škole su vijesti vezane uz školstvo. Na Portalu se također mogu pronaći popisi škola, učeničkih domova i fakulteta, a predstavljene su i najnovije informacije o uslugama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i drugih važnih ustanova. Kontinuirano se prikupljaju i objavljuju sadržaji koje nastavnici i učenici samostalno izrađuju poput vijesti iz škola, školske novine, digitalni nastavni materijali, tekstovi u rubrici “Iz prakse“ koje objavljuju nastavnici te učenički radovi.

Putem Portala moguće je pristupiti i uslugama koje CARNet nudi školama te pronaći brojne korisne informacije o tim uslugama.

Na Portalu se i u budućnosti planiraju prilagodbe i poboljšanja u skladu s aktualnim trendovima  te sugestijama od strane korisnika.

Pozivamo vas da upoznate Portal za škole i posjetite rođendansku stranicu na na kojoj će se biti moguće uključiti u razne aktivnosti u idućih godinu dana te proslaviti jubilarni 10. rođendan Portala za škole. Pogledajte i s kojim započinje jubilej.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.