Pokrenuta akcija “Osvoji posao – sistemski inženjer”

Fotografija članka: Pokrenuta akcija “Osvoji posao – sistemski inženjer”

Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje inicijative "Osvoji posao – java programer" njezin pokretač informatička tvrtka APIS IT u suradnji sa učilištem Algebra i tvrtkom CROZ ponovno je pokrenula projekt u kojem 12 najperspektivnijih pojedinaca ima priliku osvojiti stalan posao u tvrtki APIS-IT i šestomjesečni program edukacije za sistemskog inženjera u učilištu Algebra i tvrtci CROZ.

Natječaj "Osvoji posao" otvoren je za sve, bez ikakvih preduvjeta u pogledu formalnog obrazovanja – dovoljno je ispuniti prijavu do 25. rujna, nakon čega će biti provedena testiranja znanja kandidata (očekuje se predznanje iz područja osnova računalnih mreža, baza podataka i osnove IBM tehnologija) i njihov odabir. Već do 2. listopada 12 najsretnijih i najboljih kandidata znat će da počinju raditi početkom studenoga, te da istovremeno kreću na vrijednu šestomjesečnu stručnu edukaciju, ukupnog trajanja od 500 sati.

„Posljednjih godina našeg poslovanja veliku pažnju posvećujemo suradnji s akademskom i obrazovnom zajednicom kako bismo dobili kvalitetne kadrove koji se mogu što prije uključiti u naš proces rada.
Prošlogodišnje pozitivno iskustvo s posebno krojenom edukacijom potaknulo nas je da i ove godine ponovimo akciju, ali ovaj put za sistem inženjere.
Vjerujemo kako ćemo biti dobar primjer i drugim domaćim tvrtkama koje se još nisu odlučile na ovakav način suradnje s obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj", naglasila je Dunja Jurica, predsjednica Uprave tvrtke APIS IT.

"Naša prošlogodišnja akcija, kada smo pokrenuli projekt “Osvoji posao” sa tvrtkom APIS IT i školovali java programere, krenula je od želje da se popuni očita praznina na tržištu rada, nedostatak kvalitetnih IT kadrova o kojemu svi pričaju. Nedavna istraživanja tržišta rada i potreba poslodavaca koje je provela Algebra samo su dokazala i značajan nedostatak kadrova upravo u segmentu sistemske administracije. Od ovogodišnje akcije zbog toga također imamo visoka očekivanja, pa pozivamo sve pojedince koji imaju afiniteta prema računalima i mrežnim tehnologijama – bez obzira imaju li neko iskustvo ili ne, imaju li formalno obrazovanje poput završenog studija ili ne – da se prijave na natječaj jer ih, osim vrijedne edukacije, čeka i zaposlenje u jednoj od najvećih i najznačajnijih informatičkih tvrtki u državi, APIS-IT", izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre.

„Ovog proljeća otvorili smo edukacijski centar learn@CROZ. Naša edukacijska ponuda usmjerena je na profesionalnu informatičku edukaciju, prvenstveno u području IBM tehnologija. Akcija „Osvoji posao“ je sjajna inicijativa koja stiže iz APIS-IT-a i smatramo da na pravi način adresira nedostatak kvalitetnih informatičkih kadrova. Očekujemo dobre kandidate, ozbiljan rad tijekom edukacije i na kraju kvalitetne kadrove za APIS-IT i zanimljiv i izazovan posao za kandidate. Stoga smo vrlo zadovoljni što imamo priliku sudjelovati u ovoj akciji, izjavio je Krešimir Mudrovčić, član uprave CROZ-a.

Sve informacije o natječaju "Osvoji posao " mogu se pronaći na web stranicama .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.