Pokemon GO Fest u Europi odgođen radi katastrofe u Chicagu

Fotografija članka: Pokemon GO Fest u Europi odgođen radi katastrofe u Chicagu

Kao posljedica opće katastrofe koji je bio prvi do sada Pokemon GO Fest u Chicagu, Niantic je odlučio odgoditi svoja nadolazeća Pokemon događanja u Europi, a koja su trebala početi u kolovozu.

Oglas

Cilj Pokemon GO Festa i pripadnih događanja diljem svijeta je promocija još uvijek popularne igrice Pokemo GO za mobilne telefone, koja ohrabruje igrače da istražuju svijet kako bi uhvatili pokemone te se natjecali u borbama. No prvi Pokemon GO Fest je bio propust epskih razmjera – otprilike 20.000 sudionika koji su došli iz raznih država diljem svijeta stajali su u dugim redovima za ulazak i izlazak s festivala te kad su došli tamo, nisu mogli igrati.

Radi velikog broja igrača ponovio se scenarij iz srpnja 2016. kada je igrica izašla. Serveri su se srušili, a komunikacijski tornjevi su bili preopterećeni. Igrači nisu mogli igrati, niti uopće pristupiti internetu, a Niantic je već u 14 h najavio kako će svima refundirati troškove te im pokloniti kredite u vrijednosti od 100 dolara za korištenje u igri. Posjetioci su se pobunili i Niantic je dobio i privatne tužbe, a festival koji je trebao pomoći firmi se pretvorio u propast.

Sada je Niantic u problemima jer se moraju reorganizirati i smisliti strategiju za buduća događanja. Najavili su kako će “do daljnjega” odgoditi festivale koji su trebali biti u kolovozu u Europi kao izravni rezultat katastrofalnog ishoda u Chicagu. A odluku su donijeli “kako bi osigurali najbolje moguće iskustvo u igri za europske pokemon trenere”. Uz to Niantic se ispričao radi neugodnosti.

Zanimljivo je da događanje najavljeno za 14. kolovoz u Yokohami u Japanu nije odgođeno, kao niti eventovi 16. rujna u Francuskoj, Španjolskoj i Njemačkoj.

Pokemon GO je najpopularnija aplikacija u 2016-oj i na Android i na iOS platformi, no interes se razvodnio ove godine, te sada stoji na 41. i 38. mjestu u svijetu. Milijuni igrača i dalje na dnevnoj bazi igraju ovu igru, ali izvješća ukazuju kako je četiri od pet igrača prestalo igrati. Niantic planira poboljšati brojke uvođenjem posebnih izdanja novih pokemona, značajki i drugoga.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.