Pojavile su se prve slike Project Ara, Googleovog prekinutog projekta

Fotografija članka: Pojavile su se prve slike Project Ara, Googleovog prekinutog projekta

Googleove tajne oko Project Ara tek sada počinju curiti te sada možemo vidjeti kako je on trebao izgledati i raditi

Oglas

Dugo vremena Google je u Project Ara ulagao dosta sredstava i vremena i zaista su željeli da ovaj projekt uspije. Google je, , shvatio da ne mogu učiniti dovoljno dobrim i kvalitetnim modularni smartfon za šire mase, a to su naučili od LG-a. LG je napravio smartfon s nekoliko modula koji nisu bili dovoljno dobro prihvaćeni. Google je pametan i uči na tuđim greškama, te je tiho opozvao ovaj projekt, ali ja vjerujem da još oni rade na njemu te se čeka neko bolje i prigodnije vrijeme, jer ovaj uređaj ili je ispred svoga vremena ili uopće ne treba postojati.

Mnogi su ovim potezom bili iznenađeni i razočarani, ali neki su se uspjeli dokopati developer edition smartfona s brojem modela “A8A01“ te sada možemo vidjeti kako je taj smartfon trebao izgledati i raditi.

Uređaj se sastoji od nekih neizmjenjivih komponenti u metalnom kućištu poput baterije i zaslona. Na tome se prednjem panelu još nalazi i prednja kamera te zvučnici iznad i ispod zaslona. Na stražnjoj strani imamo prostor za module koji je izrađen od kvalitetne plastike, a oni su pričvršćeni na kućište preko elektromagneta. Prva generacija ovih elektromagneta nije bila dovoljno dobra da prođe njihove testove pa su počeli koristiti novi mehanizam u kojem se nalaze veći magneti pod 90o te tako onemogućavaju modulima neželjeno kretanje ili ispadanje iz kućišta.

Project Ara je pogonjen Qualcommovim Snapdragon 810 procesorom s 3GB RAM-a i 32GB interne memorije.
Sprijeda je veliki 5.46“ zaslon te ima 3.450mAh bateriju. U ovome uređaju nalaze se gotovo svi senzori koje smo do sada viđali : GPS, barometar, žiroskop, magnetometar, senzor za pritisak i gravitaciju te proximity senzor. Project Ara nije baš niti lagan niti tanak pa ovaj uređaj je debeo 12.5mm i ima 190grama te izgleda kao da imate ciglu u ruci, a ne smartfon.

Gledajući ove slike i informacije neki će žaliti što ovaj smartfon nije ugledao svjetlo dana, ali vjerujem da uz silni napredak tehnologije ovakvi smartfoni neće biti niti potrebni. Već sada imamo i više nego dovoljno jake smartfone s dobrim kamerama te stabilnim OS-om. Mislim da je najveća boljka današnjih smartfona baterija, a Project Ara ne nudi ništa po pitanju toga, ali niti toliko revolucionarno, jer zaista današnji smartfoni su jako dobri, te sve više vidimo konceptualnih smartfona poput -a koji oduzimaju dah, a u jednom su komadu

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.