Podatkovni promet će zbog rapidne prodaje smartphonea i tableta rasti za 300% do 2017

Fotografija članka: Podatkovni promet će zbog rapidne prodaje smartphonea i tableta rasti za 300% do 2017

Nije nikakva novost da će prodaja smartphonea u tableta konstantno rasti u narednih nekoliko godina. Ono o čemu se manje govori je o podatkovnom prometu koji će rasti višestruko brže.

Oglas

Polako ali sigurno smartphonei i tableti se pojavljuju u svakom domu, kao što je to prije određenog broja godina bilo i s osobnim PC računalima. Analitička kuća Strategy Analytics je predvidjela kako će do 2017. godine podatkovni promet na mobilnim uređajima rasti za čak 300%.

U 2012. godini na mobilnim je uređajima ostvaren podatkovni promet od 5 eksabajta (1 eksabajt je milijun terabajta). Govoreći u istim brojkama, u 2017. godini se očekuje kako će taj isti podatkovni promet iznositi čak 21 eksabajt.

Jasno, sam podatkovni promet neće moći neprestano rasti, ali i u godinama nakon 2017. godine se očekuje kako će podatkovni promet rasti oko 32%. Najveći promet koji će se generirati su video koji će biti sve kvalitetniji, ali i “teži”, no s druge strane će rasti i brzine prijenosa podataka.

Prodaja mobilnih uređaja do 2017. godine 02

Jasno, radi se o 3G, 4G i WiFi standardima za bežični prijenos podataka, kao i noviji LTE, a očekuju se i nove tehnologije koje će višestruko ubrzati prijenose podataka kakve poznajemo danas. U tehnologiji napretku nikad kraja, to ste već morali odavno shvatiti… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.