Plextor M6S Plus je nova serija SSD diskova u više veličina

Fotografija članka: Plextor M6S Plus je nova serija SSD diskova u više veličina

Kompanija koju većina poznaje po vrhunskim CD i DVD snimačima bacila se i na proizvodnju druge vrste uređaja za računala, SSD diskove. Predstavljamo ukratko novu Plextor M6S Plus seriju.

Oglas

Za početak ćemo reći kako Plextor M6S Plus serija koristi Toshiba 15nm Toggle MLC NAND flash memoriju, kao i Marvell 88SS9188 kontrolere. Vrlo su tanki, samo 7 milimetara, te su standardne dimenzije od 2,5 inča, te imaju standardne 7-pinske SATA konektore za podatkovni promet, odnosno 15-pinski SATA konektor za struju (DC 5V).

Novi SSD diskovi rade na SATA 6Gb/s sučelju. Jedna od najvažnijih karakteristika svih diskova je njihova brzina čitanja i pisanja. Nova se Plextor M6S Plus serija SSD diskova može pohvaliti ovim brzinama:
– do 520 MB/s Sequential Read
– do 440 MB/s Sequential Write
– do 94K IOPS 4KB Random Read
– do 80K IOPS 4KB Random Write

Novi SSD diskovi dolaze i s pregršt novih ekskluzivnih tehnologija kao što je PlexCompressor za pametnu kompresiju podataka, PlexTurbo inteligentno SSD RAM keširanje (cache), kao i TrueSpeed i TrueProtect mehanizmi za provjeru grešaka.

Spomenimo i kako Plextor M6S Plus SSD diskovi dolaze u tri veličine – 128 GB, 256 GB i 512 GB. Za sada cijena nije objavljena. Poznajući kompaniju, nikada nisu glasili kao jeftini, prije kao kvalitetni.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.