Playbook By Google Play – vodič za programere

Fotografija članka: Playbook By Google Play – vodič za programere

Zanima vas programiranje, volite Android, želite učiti, a izgubljeni ste među svim izvorima, stranicama, videotutorijalima? Google je za vas kreirao Playbook – vodič za Android programere.

Oglas

Posljednja konferencija donijela je dosta novosti i zanimljivosti u Android svijet. Ono na čemu je bio veliki naglasak, između ostalog, je dodatno približavanje sve većoj programerskoj zajednici. Android je kompleksna platforma i Google je dao odličnu razvojnu podlogu za stvaranje velike zajednice, ali bez neovisnih hobista, profesionalnih programera i brojnih samoukih ljubitelja koji ulažu svoje slobodno vrijeme u osmišljavanje i kreiranje aplikacija za Android sustav, znamo kako Android ne bi bio toliko zanimljiv, bogat i moćan koliko jest. Kako bi Google pojednostavnio programerima ostanak u toku s novim značajkama, mogućnostima, poboljšanjima, ali i olakšao im pristup primjerima, idejama i dobrim praksama, kreirao je . Osnovna ideja nove aplikacije koja je u beta fazi je kreativni vodič za programere, koji na jedno mjesto okuplja brojne savjete na jedno mjesto, od toga kako i koju aplikaciju izraditi, pa do trikova kako proizvod učiniti boljim i korisnijim, odraditi dobar marketing i stvoriti korisničku zajednicu.

Aplikacija je, kako to Google običava raditi, personalizirana i interaktivna. Pri pokretanju (ili naknadno u postavkama) korisnik odabire područja koja ga zanimaju ili želi naučiti više, a potom se u aplikaciji filtriraju rezultati prema odabiru, članci, video sadržaji, savjeti.
Dok čitate sadržaj koji vam je ponuđen, aplikacija po kategorijama prati vaš napredak i bilježi ono što ste prošli. Možete odvlačenjem sa zaslona ukloniti sadržaje koji vas ne zanimaju ili ste ih usvojili ili ih označiti pročitanima. Omiljene članke možete spremiti u favorite i podijeliti ih s nekim na uobičajeni način, mailom ili nekom drugom aplikacijom.

Aplikacija je namijenjena za uređaje s Lollipop i novijom verzijom Androida.

Ako se ubrajate u programersku zajednicu ili ste samo ljubitelj tehnologije i Android platforme te želite naučiti nešto novo ili proširiti svoje znanje, i istražite što vam je Google pripremio. U velikoj bazi vjerujemo kako ćete pronaći nešto zanimljivo za sebe, bilo da ste profesionalac ili hobist.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.