Plaćanje putem NFC-a bit će dostupno na Windows 10 operativnom sustavu

Fotografija članka: Plaćanje putem NFC-a bit će dostupno na Windows 10 operativnom sustavu

Iako se u posljednje vrijeme NFC baš i ne spominje kao mogućnost plaćanja, više za neke druge stvari, Microsoft to misli promijeniti. Pripremaju NFC podršku za plaćanje u novom Windows 10 OS-u.

Oglas

ada i spominjemo NFC plaćanje, tada se to u prvom redu misli na mobilne uređaje, smartfone i tablete. No, Microsoft želi promijeniti i to – ako se NFC pojavi u Windows 10 OS-u, a u to nemamo razloga sumnjati, moglo bi se dogoditi kako će ovaj način financijske transakcije postati dostupne i na prijenosnim i stolnim PC računalima.

I to nije konačna priča. Spominje se kako bi i Microsoftova Xbox konzola mogla dobiti podršku za NFC, što bi također moglo biti prilično zanimljivo. Naravno, ukoliko nova generacija konzole (ako se pojavi) bude rdila na Windows 10 operativnom sustavu.

Ono što je važno u ovoj priči su dvije stvari – NFC će se pojaviti na Microsoftovoj platformi i NFC bi se trebao pojaviti na svim Microsoftovom uređajima. Podsjećamo vas i na nove Lumia smartfone koji će početi izlaziti iduće godine, i oni bi trbali dobiti NFC podršku.

Očekujemo kako će stolna i prijenosna računala trebati imati i veći stupanj sigurnosti i autentifikacije kako bi mogli implementirati NFC tehnologiju. I, kada bi imali NFC podršku, biste li plaćali preko računala? Što se sve može preko NFC-a, pogledajte i u infografikama iznad.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.