Piratstvo u Kini uništava i tamošnju industriju

Racunalo.com foto

Renomirana kineska infromatička kuća žali se da će, zbog raširene piraterije, uskoro naći u velikim financijskim problemima. Unatoč znaju i vrhunskim stručnjacima koji rade za njih, teško im je izaći na kraj piratima koji nemilosrdno guše razvoj tržišta i preplavljuju ga piratskim kopijama programa.
Tvrtka Kingsoft rješenje nalazi u razvijanju online igara te anti-virusnih programa za poslovne korisnike koji se ne mogu tako jednostavno kopirati na piratske CD-e. Piratsvo sprečava ovu veliku kinesku kompaniju da drži korak s Microsoftom i tako postane poznato ime u informatičkom svijetu.
Piratsvo ne pogađa samo informatičke kuće jer piratska glazba, filmovi i software uništavaju kreativnu industriju u Kini koja zbog toga ne može držati korak sa zapadnim svijetom. U Kini se proda velik broj filmova kao i glazbenih CD-a, ali na tomu zarade samo njihovi preprodavači.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.