Pipo P1 tablet probio na testiranjima granicu od 40.000 bodova na AnTuTu

Fotografija članka: Pipo P1 tablet probio na testiranjima granicu od 40.000 bodova na AnTuTu

Za sve one koji vole brojke i brojkice, sigurno će vam se svidjeti podatak kako je novi Pipo P1 tablet na AnTuTu testu osvojio više od 40.000 bodova.

Oglas

Iako te same brojke za sebe ne znače ništa, što će vam potvrditi i svi školovani “hardveraši”, ipak je pokazatelj kako se radi o prilično zanimljivom tabletu. Svoju je premijeru Pipo P1 tablet doživio na sajmu Hong Kong Electronics Fair održanom polovicom travnja, a ovih dana su u Kini odrađena i prva testiranja. I evo, tablet se može pohvaliti zanimljivim brojkama.

Pipo P1 tablet, o kojem smo već , radi na novom Rockchipovom RK3288 procesor u na 1,8 GHz . Ne radi se o 8-jezgrenom, nego 4-jezgrenom procesoru koji je uspio na AnTuTu testiranjima postići 40.046 bodova. Drugim riječima, trebao bi biti brži od većine novih 8-jezgrenih procesora, ili im je barem u rangu. Ovo je još jedan dokaz kako broj jezgri ne mora biti presudan za brzinu, vjerojatno je i prilično dobro optimiziran za rad u OS-u.

Slično je i kod kamera, puno “megapiksela” ne garantira i dobru fotografiju ili video, sve je to “relativno”, ne dajte se zavarati velikim brojkama ili nestručnim testovima, a kojih je u Hrvatskoj pregršt, ne biste vjerovali :)

Inače, Pipo P1, ima 9,7 inčni Retina ekran omjera 4:3. Procesor je razvijen u ARM Cortex A17 arhitekturi i tu je tanja brzine. Ine to sve, uspjeh leži i u grafičkom procesoru Mali T764 koji omogućava H.265 dekodiranje i podržava rezolucije 2K i 4K.

Iako je izlazak na tržište najavljen još krajem travnja, u prodaji bi se Pipo P1 ipak trebao pojaviti tijekom lipnja širom svijeta, po vjerojatno i u ostatku svijeta.

Pipo P1 ja testiranjima

Pipo P1 ja testiranjima

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.