PhotoMath – kako popularizirati matematiku među mladima

Fotografija članka: PhotoMath – kako popularizirati matematiku među mladima

Nova suradnja Hrvatskog Telekoma i PhotoMath putem natječaja HTmatika trebala bi popularizirati matematiku među mladima. Troje najbržih HTmatičara bit će nagrađeni vrijednim poklonima.

Oglas

U suradnji s tvrtkom Microblik koja je kreirala PhotoMath, svjetski poznatu besplatnu mobilnu aplikaciju za čitanje i rješavanje matematičkih zadataka, Hrvatski Telekom odlučio je potaknuti djecu i mlade da se više bave matematikom putem natječaja HTmatika.

Osnovna je nakana projekta popularizirati matematiku kao ozbiljnu i važnu disciplinu, ali istovremeno razbiti zabludu da ne može biti zanimljiva i zabavna.

HTmatika objedinjuje istoimenu aplikaciju Hrvatskog Telekoma i promiče aplikaciju PhotoMath. Posrijedi je hrvatski proizvod koji je postigao golemi svjetski uspjeh bez marketinga i promocije: downloadan je više od 20 milijuna puta, ima više od tri milijuna mjesečnih korisnika i više od milijun dnevnih izračunavanja.

Projektom HTmatika dajemo svoj doprinos popularizaciji matematike, čime pridonosimo jačanju društva znanja, a onda i ubrzanju znanstvenog napretka. To nije od interesa samo nama u visokotehnološkim industrijama, nego i cijelom društvu, jer nema društvenog problema koji se ne može riješiti kreativnom primjenom tehnologije, a to znači matematike
– Ana Pauzar, Hrvatski Telekom
Pametni telefoni mijenjaju svijet u mnogim područjima, pa tako i u području edukacije. Radimo na tome da PhotoMath u suradnji s Hrvatskim Telekomom pridonosi tome da djeca lakše savladavaju matematiku uz novo i ugodnije iskustvo učenja
– Damir Sabol, jedan od idejnih začetnika aplikacije PhotoMath

Natječaj HTmatika odvijat će se putem istoimene online aplikacije u trajanju od pet tjedana. Nakon prijave, korisnik mora odgovoriti na pet matematičkih pitanja, od kojih su tri tekstualni problemi, a dva su jednadžbe koje može skenirati i dobiti rješenje s pomoću PhotoMath aplikacije. Kada korisnik započne kviz, počne mu se mjeriti vrijeme. Troje najbržih HTmatičara koji su točno riješili sve zadatke su pobjednici te osvajaju tablet Samsung Galaxy Tab A 9.7 LTE + SIM s uključenih 2 GB prometa.

Aplikaciju PhotoMath možete skinuti u inačicama za Android i iOS:

HTmatika je dostupna na , a više informacija o aplikaciji možete pronaći i na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.