PhoneKid dolazi sa cool značajkama koje pomažu u zaštiti djece

Fotografija članka: PhoneKid dolazi sa cool značajkama koje pomažu u zaštiti djece

Svima vam je poznato kako je tehnologija nezaobilazan dio današnjice, pogotovo kada je riječ o pametnim telefonima koji su postali obavezna oprema ne samo odraslima, već i djeci.

Oglas

Mnoga djeca se već od najranije dobi znaju koristiti pametnim telefonima i to ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Mišljenja su podijeljena, mnoga su djeca ovisna o smartfonima, jer ih koriste od najmanje dobi, a tu su i roditelji koji brane djeci bilo kakvo korištenje takve tehnologije. Kako god bilo djeca dođu u određenu dob kada sama traže smartfon na poklon, a roditelji tada brinu kako će djeca koristiti svoj vlastiti smartfon bez njihovog nadzora.

Rješenje problema bi mogao biti PhoneKid – proizvod španjolske kompanije Escudo Web koji je namijenjen isključivo djeci. Ovaj pametni telefon omogućava roditeljima potpunu kontrolu putem za to namijenjene aplikacije, pa tako roditelji mogu odlučiti kojim će aplikacijama na PhoneKid uređaju dijete imati pristup.

Od drugih značajki bitno je napomenuti kako dijete uređaj ne može ugasiti, a isto tako se ne može ugasiti ni pozicioniranje koje roditeljima omogućava uvid u to gdje se dijete trenutno nalazi. Tu je i SOS tipka čijim pritiskom dijete može tiho pozvati svoje roditelje u slučaju neke opasnosti. PhoneKid radi na posebnoj varijanti Android operativnog sustava, a ova španjolska kompanija trenutno traži partnersku kompaniju koja će proizvesti ove pametne telefone namijenjene djeci čije je sigurnosne postavke za djecu jako teško zaobići.

Kakvo je vaše mišljenje o pametnim telefonima za djecu? Treba li im omogućiti korištenje, ali limitirati kao u slučaju PhoneKid smartfona?

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.