Philips predstavio svoj prvi glasses free 3D monitor i još puno toga

Fotografija članka: Philips predstavio svoj prvi glasses free 3D monitor i još puno toga

U jedan naslov ne može stati sve što je Philips predstavio na svojoj posebnoj konferenciji održanoj u izložbenom ambijentu Galerije Kranjčar u Zagrebu.

Oglas

Philips nam kao je kompanija vrlo dobro poznata na području monitora, kako za kućnu tako i za profesionalnu upotrebu, kao i televizora, a na jučerašnjoj konferenciji smo saznali sve novitete koji nas očekuju iz Philipsa u bliskoj budućnosti.

Ono što nas je najviše zanimalo na ovoj prezentaciji su 3D monitori za koje ne trebate one “ružne” 3D naočale, a možete vidjeti sliku u tri dimenzije. Možda nisu prvi koji su to napravili, znamo kako Nintendova 3DS konzola to još ima od prije nekoliko godina, no isto tako nam je poznato kako Philips ovu tehnologiju razvija 10-ak godina i sad su je tek odlučili predstaviti.

Philips predstavio svoj prvi glasses free 3D monitor i još puno toga

Philips je predstavio šest linija novih proizvoda, svaka sa sebi svojstvenim karakteristikama i namijenjena određenom tržištu. Svakako treba spomenuti i kako je velik dio ovih rješenja namijenjen i Digital Signageu, odnosno kako to u Phiipsu zovu – Signage Solutions. Dvije su grupe proizvoda koje smo mogli vidjeti – monitori za profesionalnu upotrebu i takozvani “public display” proizvodi.

Među “public display” proizvodima prvo je predstavljena Philips Q-Line serija koju možete prepoznati po osnovnim karakteristikama, osvjetljenjem od 350 nita (automatski se podešava) i SmartSuite podrškom. Namijenjeni su neprestanom 24/7 radu, te su mali potrošači energije, idealni za male maloprodajne tvrtke. Slijedeća jača Philips E-Line ima osvjetljenje do 450 nita i namijenjena je za zahtjevnije prostore, odnosno za korištenje u zdravstvu, ugostiteljstvu i prometu. Philips V-Line ima osvjetljenje od 700 nita, spada u visoku klasu te ima OPS modul. Posebna kategorija je Philips Video Wall-Line u koju možete primjerice slagati i do 100 ekrana u jedan veliki ekran, jer ima gotovo neprimjetan rub.

Philips predstavio svoj prvi glasses free 3D monitor i još puno toga

Što se monitora za profesionalnu upotrebu tiče, predstavljen je Philips 3D-Line, odnosno monitor s 3D slikom koja se vidi pod kutom od 150 stupnjeva (koristi autostereskopsku lentikularnu tehnologiju) i to bez korištenja 3D naočala. Postoji više modela, od 23 do 50 inča veličine. Posljednji monitori koje smo vidjeli su Philips Multi-Touch-Line, koji su namijenjeni profesionalnoj upotrebi (djeluju poput interaktivne ploče), a pogotovo su nas dojmili vrlo široki 24-7 monitori, kao ovaj što možete vidjeti na slici. Posebna vrsta su i takozvani “klinički” monitori koji su namijenjeni radu u bolnicama, a koji su napravljeni od posebnih anti-bakterijskih materijala. Radi se o novim međunarodno certificiranim LCD zaslonima za kliničke preglede koji su idealni za svakodnevno okruženje u kliničkoj njezi. Unaprijed postavljena značajka D-image daje DICOM medicinske slike u nijansama sive boje, a izvor napajanja medicinskog razreda i antimikrobno kućište osiguravaju bazičnu sigurnost i sprječavaju razvoj bakterija.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.