PharmIT! konferencija o digitalnoj farmaciji u lipnju

Fotografija članka: PharmIT! konferencija o digitalnoj farmaciji u lipnju

Slogan konferencije je „(R)evolucija informacijskih rješenja u farmaciji“, a u fokusu konferencije bit će uloga novih tehnologija u suvremenom zdravstvu i svjetskih trendova u farmaciji.

Oglas

Neki od trendova su telemedicinske konzultacije s liječnikom u okruženju ljekarne, smart pakiranja lijekova za praćenje suradljivosti pacijenata i mobilne aplikacije koje pomažu u kontroliranju terapije i podsjećaju na njezino uzimanje. U sklopu konferencije bit će održan i okrugli stol o serijalizaciji lijekova prema FMD direktivi. Riječ je o postupku koju podrazumijeva označavanje svakog pojedinačnog pakiranja lijekova, kako bi se spriječilo krivotvorenje lijekova, a koji će za farmaceutske tvrtke u Europskoj uniji biti obvezan od početka 2018. godine.

Konferencija će dodirnuti i temu Big Data monetizacije, odnosno analizu velikog broja podataka radi donošenja odluka, koja je u zdravstvu zbog raspolaganja podacima pacijenata često vezana i uz temu bioetike. U kontekstu Big Date, važni su podaci o učinkovitosti lijeka tj. procjeni određene zdravstvene tehnologije nakon stavljanja na tržište i određenog perioda primjene u postmarketinškom praćenju. Na osnovu tih podataka i zdravstveno-ekonomske analize, farmaceutske kompanije mogu opravdati učinkovitost i vrijednost svog proizvoda, što je iznimno važno za skupe lijekove nove generacije poput bioloških lijekova.

Kada i gdje se održava konferencija potražite u našem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.