Perlmutter: stiže personalizirana mobilnost

Fotografija članka: Perlmutter: stiže personalizirana mobilnost

Na IDF-u je govorio i Dadi Perlmutter, izvršni potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela Mobility Group, koji je komentirao val personalizacije na zahtjev uz nove proizvode u kategoriji prijenosnih računala i netbookova, koji će se na tržištu pojaviti tijekom ove godine.

Centrino 2 bit će prva Intelova platforma koja će ponuditi mogućnost bežičnog pristupa uz integrirani Wi-Fi i WiMAX, a očekuje se da će biti dostupna na nekim prijenosnim računalima u drugoj polovici ove godine. Ostale mogućnosti tehnologije Centrino 2 obuhvaćaju otprilike 40 posto manji procesor i ostale komponente, koji su tako idealni za kategorije miniuređaja i uređaja manjih od prijenosnih računala. Perlmutter je iznio pojedinosti o kvaliteti grafike i inherentnoj hardverskoj podršci za zabavne sadržaje visoke razlučivosti uz korištenje Blu Raya* te je demonstrirao Intelovu tehnologiju SSD diskova.

Perlmutter je ponudio i kratak pogled u budućnost, spomenuvši Intelovu platformu za prijenosna računala planiranu za 2009. godinu, zasad pod kodnim nazivom "Calpella". Najavio je da će prije te platforme, krajem 2008., Intel ponuditi tehnologiju za zaštitu od krađe Intel® Anti-theft Technology, koja će dopuniti i poboljšati postojeća rješenja vodećih proizvođača računala i dobavljača softvera. Nova se tehnologija usredotočuje na oporavak dokumenata i datoteka, protuprovalne značajke i zaštitu podataka, a na prijenosnim će računalima postati dostupna do kraja godine.

Perlmutter je demonstrirao i dva prijenosna računala iz kategorije netbookova te iznio Intelovu strategiju za tu mladu klasu cijenom pristupačnih i za korištenje jednostavnih računala. Ti će se jednostavni, ekonomični uređaji usredotočeni na Internet temeljiti na Intelovoj novoj, specijaliziranoj arhitekturi niske potrošnje, nadolazećim procesorima Intel Atom "Diamondville" te jedinstvenoj tranzistorskoj formuli i proizvodnom procesu koji je savršen za tu novu tržišnu priliku.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.