Pepsi smartfon – da, dolazi i to…

Fotografija članka: Pepsi smartfon – da, dolazi i to…

Ako ste

Oglas

Ako ste naletjeli nedavno na članke koji spominju novi smartfon iz Pepsija, znajte da nije riječ o šali.

Iako smo i sami surfajući bespućima interneta mislili da je riječ o trolanju, ispada da smo se prevarili. Nakon što se pojavio jedan članak, pa drugi… pa treći… shvatili smo da teba kliknuti. I uistinu, PepsiCo, kompanija koja proizvodi Pepsi napitke, upušta se u posao sa smartfonima.

Uvijek treba sve glasine prihvatiti s dozom opreza, ali ova glasina nakon malo razmišljanja čak i može imati smisla. OK, na prvu pomisao dakako nema smisla. PepsiCo nema veze s tehnologijom, a sumnjamo da postoji dovoljno kritična masa tolikih zaljubljenika u ovo piće koja bi odlučila kupiti i njihov uređaj.

Nemojmo zaboraviti da pričamo o kompaniji koja vrijedi milijarde na svjetskom tržištu i može si priuštiti razne eksperimente. Jedan takav eksperiment je bio i Pepsi Crystal koji je ispao pun pogodak na kraju, budući da postoje peticije da se isti vrati.

Prema tome, kompaniji s takvim resursima i kapitalom, nekoliko desetaka milijuna dolara ulaganja u posao sa smartfonima, ne znači puno. Pretpostavljamo da možemo sa sigurnošću reći da se neće dugo zadržati u tom poslu i da je više riječ o jednokratnoj avanturi.

Prema specifikacijama, tzv. P1 smartfon može biti zanimljiv. Zaslon veličine 5.5 inča s rezolucijom 1080p i MediaTekovim MT6592 procesorom te 2 GB RAM-a bi pucao na srednju – odnosno nižu srednju klasu.

U toj klasi se ionako biraju uređaji prvenstveno i jedino s obzirom na to koliko su isplativi. Budući da Pepsi nema dugoročne ciljeve, ovaj bi mladić mogao visoko kotirati.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.