PengPod 1040 Android Linux Hackers tablet za 249$ postao trenutni hit

Fotografija članka: PengPod 1040 Android Linux Hackers tablet za 249$ postao trenutni hit

Već sam naslov objašnjava zašto je PengPod 1040 postao trenutni hit. Dovoljno je i spomenuti kako ima trostruki operativni sustav – Linux, Android i Ubuntu Touch.

Oglas

PengPod 1040 je u potpunosti „open source“ tablet, a i inače je PengPod serija poznata kao dual-boot serija tableta, što znači da možete po izboru pokrenuti tablet na Androidu ili na Linuxu, a koji su i sami po sebi vrlo slični. No, novi PengPod 1040 tablet ide korak dalje i omogućuje podizanje tableta u jednom od tri predinstaliranaoperativna sustava – Linux, Android i Ubuntu Touch.

Inače, iza imena PengPod stoji mala tvrtka iz Floride, a koji su dobili financijsku injekciju iz tvrtke Indiegogo. Inače, sam je tablet proizveden naravno u Kini, a radi na 4-jezgrenom Allwinner ARM procesoru. Zanimljiv podatak govori kako je PengPod tim samo prošle godine zaradio više od 72.000$ za razvoj 7 i 10 inčnog Android tableta koji će alternativni operativni sustav Linux podizati s dodatne SD kartice.

PengPod 1040 Android Linux Hackers tablet

Spomenuti PengPod 1040 tablet ima 9,7 inča, ponešto je izmijenjenog dizajna i omogućuje potpuni ulaz u operativne sustave, jer je (kao što smo već rekli) u potpunosti open source orijentiran. Ono što je najzanimljivije je kako se nakon paljenja tableta možete jednostavno „prebacivati“ iz jednog operativnog sustava u drugi, a koji su inače instalirani na 16 GB interne memorije.

Inače, ako vas zanima PengPod 1040 tablet, navodno će biti dostupan na tržištu do kraja godine, u prosincu, po vrlo popularnoj cijeni od 249$ (SAD), odnosno 299$ izvan SAD-a.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.