Partnerstvo između kineskog Twittera – Weibo i Microsofta

Fotografija članka: Partnerstvo između kineskog Twittera – Weibo i Microsofta

Nama više znanom Twitteru,  trebalo je više od tri godine da sakupi ovaj broj korisnika. Prije desetak dana, Microsoftova web-usluga MSN najavila je partnerstvo s Sina.com kako bi se ponudile sveobuhvatno paketne web usluge kineskim korisnicima. Glavna komponenta tog partnerstva je u tradicionalnom blogingu.

U rujnu, Microsoft je objavio da skida Live Spaces blogging platformu i vrši migraciju korisnika na WordPress.com. No, u Kini, gdje je WordPress cenzurirani od strane vlade, korisnici nisu imali mjesto gdje bi mogli prenijeti svoje Live Spaces blogove. Ovo partnerstvo s kineskim Sina.com daje korisnicima mjesto za prijenos njihovih blogova. Partnerstvo također povezuje Sina.com svojstva na Windows Live. Dakle, korisnici se mogu prijaviti u sa svojim Windows Live ID, i povezati svoje račune s Messenger Connect. S tim vezama, korisnikova prisutnost na Windows Live Messenger može biti prikazana u Sina blogu ili Weibo microblogu, i oni se mogu uključiti u izravne razgovore s drugim korisnicima. 

Partnerstvo je značajno iz dva razloga. Prvo, jer konačno donosi mikro bloging servis MSN u Kinu.  Prošle godine, ozbiljna kontroverza nastala je kada MSN Kina pokreće mikro blog Juku, za koju je utvrđeno da je uglavnom bila prepisana iz kanadskog Plurka. MSN Kina je otkazala uslugu nakon samo dva mjeseca, govoreći: "dio koda doista je kopiran. To je jasno kršenje dobavljača ugovor s MSN Kina joint venture, i jednako u skladu s Microsoftovim pravilima poštivanje intelektualnog vlasništva."

Drugo, Weibova integracija s Windows Live Messenger može pomoći IM klijentima prisutnost na kineskom tržištu. Prema Analysys International, Windows Live Messenger ima samo 4,3% tržišnog udjela u Kini, u odnosu na Tencent QQ, koji dominira s 76,4% udjela.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.