Parklio pobjednik Get in the Ring startup natjecanja, odlaze u Singapur

Fotografija članka: Parklio pobjednik Get in the Ring startup natjecanja, odlaze u Singapur

“Get in the ring” natjecanje u pitchu okupilo je kremu domaće startup industrije s ciljem izbora najboljeg startupa koji će otputovati u Singapur i predstaviti se investitorima iz cijelog svijeta.

Oglas

U dosad neviđenom spektaklu iza kojeg stoje HUB385 i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) uz potporu Erste banke, osnivači startupa odmjeravali su snage predstavljajući svoje ideje u pravom boksačkom ringu, uz glasnu podršku publike. U nesvakidašnjim uvjetima i zahtjevnoj konkurenciji između deset timova, pobjedu je uzeo tim Amplifico sa svojim Parklio pametnim rješenjem za parkiranje i tako osvojio glavnu nagradu. Posebnu nagradu  publike za najbolji dojam, odnio je borbeni tim Smart Lumiesa.

Sudionici su na raspolaganju imali pet rundi da uvjere investitore, mentore, ali i navijače zašto je upravo njihova poslovna ideja najbolja. Runde su trajale po 30 sekundi, a svaka je imala vlastitu temu, tako su natjecatelji morati debatirati o svojem timu, postignućima, poslovnom modelu i tržištu, financijama, a sve su zaključili kreativnim slobodnim stilom. O najboljima je odlučivao šesteročlani stručni žiri u sljedećem sastavu: Ante Magzan, suosnivač HUB385, Damir Bičanić, direktor Funderbeam SEE, Matija Žulj, osnivač Agrivija, Domagoj Oreb, partner u South Central Ventures, Damir Sabol, osnivač i direktor MicroBlinka i PhotoMatha te Ivan Babić, direktor Poduzetničkog centra Zagreb Erste banke.

Posebnost Get in the Ring natjecanja je u tome što stavlja mlade i poduzetne ljude u središte pozornosti i omogućuje im da se osjećaju kao prave sportske zvijezde. Ponosni smo na činjenicu da smo Zagreb uvrstili na globalnu kartu ovog hvalevrijednog pokreta i na taj način omogućili pobjedniku iz Hrvatske da se natječe rame uz rame s najboljim svjetskim startupima. Uvjereni smo da kroz organizaciju ovakvih zabavnih, ali i edukativnih sadržaja za startupe možemo dodatno popularizirati kulturu kreativnosti i duh poduzetništva u našem društvu.
– Ante Magzan, suosnivač HUB385 centra inovacija

Samom natjecanju prethodilo je bogati dvodnevni program, koji je započeo u ponedjeljak 10. travnja pripremom i treninzima prijavljenih startupa koje su vodili renomirani mentori iz svijeta poduzetništva. Na panel raspravi koja se održala uoči natjecateljskog dijela programa pod nazivom: Koliko je godina rada potrebno za uspjeh preko noći posjetitelji su imali prilike poslušati savjete o tome što i kako je potrebno za uspjeh u poduzetničkim vodama od nekih od najpoznatijih imena domaće startup scene. Panel je moderirao poduzetnik i investitor Saša Cvetojević, a sudjelovali su Matija Žulj, osnivač Agrivija, Domagoj Oreb, partner u South Central Ventures, Damir Sabol, osnivač i direktor MicroBlinka i PhotoMatha te Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala Erste banke.

Get in the Ring Zagreb dio je međunarodne inicijative koja okuplja više od 10.000 startupa iz 100-tinjak zemalja širom svijeta te osigurava platformu za njihovo umrežavanje te kolaboraciju s velikim tvrtkama. Vrhunac programa je godišnja konferencija koja se ove godine od 17. do 19. svibnja održava u Singapuru, a okupit će više od 150 startupa iz cijelog svijeta, koji će dobiti priliku pokazati se potencijalnim investitorima na globalnoj pozornici.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.