Pariški Musée Du Louvre dobiva Nitendo 3DS video vodiče

Fotografija članka: Pariški Musée Du Louvre dobiva Nitendo 3DS video vodiče
Korisnici će osim muzejskih izložaka (prikaz trenutnog i nadolazećeg izloška) na zaslonu vidjeti zabilježene prezentacije i ćuti audio komentare na sedam različitih jezika. To nije sve.  Omogućen je  vizualni prikaz našeg položaja u Musée Du Louvre  i birati između nekoliko tematskih ruta od kojih su neke usmjerene na djecu. 
 
Budući da za Nitendo 3DS nisu potrebne posebno naočale da bi vidjeli trodimenzionalne slike na zaslonu to ga čini praktičnim izborom kao muzejskim vodičem. Ujedno u muzeju vjeruju da većina ljudi se lakše snalazi u korištenju zaslona osjetljivog na dodir, nego što shvaćaju  kako radi audio vodič. 
 
Pariz, Cupid Kiss
 
Musée Du Louvre ima oko 8,5 milijuna posjetitelja godišnje ali samo 4% ih koristiti trenutne audio vodiče po cijeni od oko šest eura. Muzej će imati na raspolaganju za svoje posjetioce oko 5000 Nitendo 3DS uređaja. Cijena njihova najma bit će nešto viša nego za audio vodiče. 
 
Postoji još jedna zanimljivost vezana uz muzej i primjenu tehnologija.  Musée Du Louvre ima iPhone i iPad aplikacije (cca 800 MB ) koje su dostupne za preuzimanje i korištenje tijekom posjete muzeju. Aplikacije dopuštaju podijeliti fotografije izložaka kojeg trenutno gledamo na Facebook-u  i pročitati detaljnije informacije o svakom izloženom eksponatu. Aplikacija za iPhone je besplatna ali za iPad dolazi s više fotografija visoke rezolucije te se mora kupiti.  

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.