Panda Labs: Nove prijetnje na Facebooku

Fotografija članka: Panda Labs: Nove prijetnje na Facebooku

 

Napadač šalje poruku da su nastale „Nove promijene na društvenoj mreži.  U prilogu je pismo dizajnirano kao Word dokument izvršna datoteka. Njenim pokretanjem zarazili ste se trojanskim konjem koji otvara svaki port i spaja se na razne e-mail-usluge za slanje spama. U stvari, krade lozinku.

Druga zlonamjerna aplikacija je  Lolbot.Q virus . Širi se  putem IM usluga kao što su Yahoo, ICQ, MSN ili Google Talk u obliku linka. Klikom na link download,  otima vam se  Facebook računa, dolazi do blokiranje pristupa i obavijestiti da je račun suspendiran. Da biste ponovno aktivirali, otključali račun, pozvani ste  da ispunite upitnik. Nakon nekoliko pitanja program vas pita da upišete broj mobilnog telefona gdje navodno će biti poslana poruka koja sadrži novu zaporku. Kao rezultat svih aktivnosti  nesvjesno postajete žrtva SMS-prijevare i bez $11.60 na mobilnom računu.

Zato,  budite više pažljivi prema porukama od stranaca i oprezni kada klikate na linkove poslane putem e-pošte i IM-mreža.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.