Panasonicova Facebook kampanja osvaja jugoistočnu Europu

Fotografija članka: Panasonicova Facebook kampanja osvaja jugoistočnu Europu

Panasonic je osmislio i realizirao online kampanju u pet zemaljaregije: u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Kampanju je isplanirao i odradio tim agencija, počevši od regionalne agencije za društvene medije, Uniomedia Communications, sve do lokalnih partnera Invente, za Balkan, i DRAFTFCB Business Data-e, za Bugarsku.

 

Kao prvi korak Panasonic je pokrenuo svoje fan-stranice u svakoj državi, na kojima su potom organizirane nagradne igre, što je uvelike pomoglo kreiranju zajednica Panasonicovih kupaca. Pobjednici spomenutih nagradnih igara osvojili su Panasonicovu 3D videokameru. Za vrijeme dvotjedne kampanje, od sredine do kraja ožujka, Panasonic je putem Facebooka kontinuirano distribuirao sadržaj vezan uz 3D tehnologiju, aktivirajućikorisnike diljem jugoistočne Europe.

Panasonic drži vodeću poziciju na polju 3D filma. Eszter Viktor, voditeljica komunikacija za jugoistočnu Europu, izjavila je: “Prošle godine bili smo prva tvrtka na tržištu koja je lansirala 3D video kameru namijenjenu korisnicima amaterima – a to je postiglo veliki uspjeh u cijeloj regiji! U 2011. korisnici mogu birati između širokog spektra 3D televizora i kućnih kina, kako bi svatko imao priliku gledati vlastite video snimke u 3D formatu. ” Vezano za Facebook kampanju, gđa. Viktor je dodala: “Uistinu smo bili zapanjeni masom ljudi koji su na našim stranicama odlučili pokazati svoje kućne video uratke. To je jedna prava zajednica.

Kampanja se pokazala uspješnom već prvih dana, da bi do kraja mjeseca broj “lajkova” dosegao 132 000. Ovo je značajan uspjeh u povijesti Panasonica, jer ovaj broj uvelike premašuje broj Facebook fanova na većim tržištima poput Australije, Njemačke ili Španjolske. Ovom kampanjom, tvrtka je dosegla visoki postotak ukupnog broja Facebook korisnika u regiji. Primjerice, u Bugarskoj je više od 2% ukupnog broja Facebook korisnika “lajkalo” lokalnu stranicu naše tvrtke.

Uniomedia Communications bila je Panasonicova regionalna agencija za društvene medije, uz podršku lokalnih partnera; Invente za područje Balkana te DRAFTFCB Business Data-e za Bugarsku. Ove su agencije osmislile i realizirale kampanje u svih pet zemalja.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.