Panasonic Toughbook FZ-Y1 tablet od 20 ična i čvrst kao stijena

Fotografija članka: Panasonic Toughbook FZ-Y1 tablet od 20 ična i čvrst kao stijena

Veliki tablet japanskog proizvođača nije nam nepoznanica. No, prema najnovijim informacijama Panasonic Toughbook FZ-Y1 tablet će izdržati pad i sa 76 centimetara, bez posljedica.

Oglas

Možda to ovako na prvu i ne zvuči nešto posebno jer znamo kako je Panasnicova Toughbook serija poznata kao robusna, no ako vam kažemo kako je težak čak 2,41 kilogram, kada s tom težinom tresne o pod i nastavi i dalje raditi, to je ipak nešto, zar ne? :) Inače, kućište je napravljeno od lagane i čvrste magnezijske legure.

Već smo spomenuli kako ima veliki 20 inčni ekran visoke 4K rezolucije od čak 3840 x 2560 točaka, otporan je na grebanje, te zauzima čak 75,32% prednje površine. Ovaj tablet je po snazi pravo računalo, samo mu dodate tipkovnicu i miša i dobit ćete vrlo moćan stroj.

Panasonic Toughbook FZ-Y1 tablet radi na Intel Core i5-5300U na 2,3 GHz, uz Intel HD 5500 grafiku. Ugrađeno je 4 GB ili 8 GB RAM-a i SSD disk od 128 GB ili 256 GB interne memorije, a može se i proširiti preko microSD ulaza. Inače radi na Windows 10 Pro operativnom sustavu. Dakle, moćan stroj.

Naravno, ovakav tablet neće nikada imati široku primjenu, ali je idealan za profesionalce na području arhitekture, zdravstvenoj industriji, foto i video produkciji ili građevini, ali i u TV produkciji.

A cijena? Definitivno nije za obične smrtnike. Panasonic Toughbook FZ-Y1 drži visoku cijenu od čak 5.999$.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.