Panasonic Lumix LZ2: zoom bez premca

Racunalo.com foto

LZ2 nudi CCD od pet megapiksela u kompaktnom i privlačno dizajniranom kućištu (posebno je atraktivna crna inačica, koja nije dostupna kod njegovog “brata blizanca”, modela LZ1 sa 4 megapiksela). Stražnjom stanom aparata dominira veliki 2-inčni LCD zaslon, pokraj kojega se našlo mjesta za dobro raspoređene i dovoljno odmaknute kontrole, ali ne i za optičko tražilo. Aparat ima 14 MB ugrađene memorije, a prima SD kartice. S njim ćete dobiti dvije Oxiride baterije, a prima i obične AA baterije; s jednim parom baterija u stanju je snimiti i nekoliko stotina fotografija.
Za aparat tog cjenovnog razreda, LZ2 iznenađuje i vrlo brzim radom: praktički odmah nakon uključivanja možete početi snimati, a uz pomoć neke brže SD kartice možete vrlo brzo snimiti seriju fotografija. Aparat je maksimalno jednostavan za uporabu; sustav izbornika odlično je posložen. Dakako, nema naprednijih manualnih kontrola jer taj uređaj ionako nije namijenjen profesionalcima, no zato je tu osam predefiniranih modova.
LZ2 ugodno iznenađuje kvalitetom snimke. Posebice su za pohvalu boje, koje su vrlo dobro definirane, živahne i realistične. Snimke su i vrlo oštre (katkad i preoštre), no ono što smeta jest poprilična količina šuma, zbog čega ćete katkad poželjeti smanjiti razlučivost snimke na manje od pet megapiksela, te prilično slab LCD.

Panasonic Lumix LZ2


Vrsta


Digitalni fotoaparat


Proizvodac


Panasonic, www.panasonic.hr


Ustupio


Ram3, www.ram3.hr


Cijena


2900 kuna (s PDV-om)


Dobro


6x optički zum, stabilizacija


Loše


LCD niske razlučivosti


Dojam


Nema premca ako je zum bitan

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.