Panasonic LUMIX G6, nasljednik modela G5 predstavljen na digitalnom foto sajmu u Beču

Fotografija članka: Panasonic LUMIX G6, nasljednik modela G5 predstavljen na digitalnom foto sajmu u Beču

Panasonic je predstavio LUMIX DMC-G6, novi DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) fotoaparat, koji ima 16.05 MP Live MOS senzor, napredne sustave za redukciju smetnji te ‘Low Light AF’ funkciju za bolju kvalitetu slike i u slabo osvijetljenim prostorima.

Oglas

Novi snažni Venus Engine procesor, u kombinaciji s Live MOS senzorom od 16.05 MP, omogućava korisnicima vrhunske DSLM fotografije. Uz to, ovaj fotoaparat ima povećan ISO raspon, od 160 ISO sve do 25,600 ISO, što omogućava kvalitetnu sliku čak i u jako slabo osvijetljenim ambijentima.

Uz LUMIX DMC-G6 i njegov super brzi AF sustav te ‘Accurate AF’ i ‘Low Light AF’ za mračne uvjete, nikad nećete propustiti onaj savršen trenutak. Tu je i vrlo široki izbor AF načina rada, uključujući višezonski AF, Face Detection (detekcija lica) i AF Tracking. LUMIX DMC-G6 stoga može fokusirati i pratiti bilo koji objekt, čak i kad je u brzom pokretu. Uz to, opcija “rafalnog” snimanja, od čak 7 slika pune rezolucije u sekundi (FPS), omogućava zapanjujuće čiste serije fotografija objekata u pokretu.

Kvalitetni pomaci nisu ograničeni samo na fotografije. Naime, dodan je i 24p video način rada koji korisnicima omogućava snimanje videa koji nalikuje filmskom zapisu. Senzor i Venus Engine omogućavaju snimanje u Full HD 1080/50p rezoluciji sa stereo zvukom, što rezultira profesionalnom filmskom kvalitetom uz minimum šuma. Izlazni formati uključuju AVCHD progressive i MP4, što dodatno proširuje izbor kompresija i kompatibilnosti. Mogućnost jako dugih snimanja, uz napredni AF sustav i LUMIX G objektive dizajnirane upravo za film, čine LUMIX DMC-G6 savršenom opcijom za snimanje filmova.

Bolji pregled i brže kontrole
LUMIX DMC-G6 donosi i OLED displej koji je ne samo svjetliji od tradicionalnog LCD-a, nego i brže pokazuje slike, nudi bolju vidljivost i kontrast slike na suncu te dulji vijek baterije zbog ekonomičnije potrošnje energije.

Kod fotografiranja vam se nudi elektoničko tražilo (EVF) s očnim senzorom, ili 3.0-inčni slobodnorotirajući displej visoke rezolucije. Revolucionarno novo snimanje na dodir (touch control) uključuje “full-area touch focusing” kod kojega se samo jednim dodirom fokus može premjestiti s objekta na pozadinu, i obratno.

Bežična povezivost uz Wi-Fi i NFC
S LUMIX-om DMC-GF6, LUMIX G serija dobiva i ugrađenu Wi-Fi i NFC vezu, što omogućava još fleksibilnije fotografiranje i lakoću dijeljenja slika. Nakon početnog podešavanja, tableti i smartphoneovi se mogu koristiti za daljinsko fotografiranje bez da se svaki put iznova unose autorizacijski detalji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.