Panasonic KX-PRX110, KX-PRX120 i KX-PRX150 fiksni bežični telefoni kao smartphonei

Fotografija članka: Panasonic KX-PRX110, KX-PRX120 i KX-PRX150 fiksni bežični telefoni kao smartphonei

Zamislite da u svom domu imate fiksni telefon koji uopće ne liči na fiksni telefon nego na smartphone, zar to ne bi bilo sjajno. Rješenje su Panasonic KX-PRX110, KX-PRX120 i KX-PRX150 fiksni bežični telefoni kao smartphonei.

Oglas

Radi se o novim modelima iz Touch Panel serije koji su po karakteristikama kompaktnog dizajna, male težine i s hibridnim komunikacijskim značajkama. Kompanija je predstavila tri nova modela – Panasonic KX-PRX110, KX-PRX120 i KX-PRX150.

Inovativan, 2u1 fiksni telefon
KX-PRX150 “flagship” model ove linije, kombinira DECT sučelje za fiksne i 3G/GSM mobilne mreže s Android operativnim sustavom. Modeli Panasonic KX-PRX110 i KX-PRX120 također imaju sučelje za fiksnu mrežu i pokreću Android OS.

KX-PRX150 se kod kuće može koristiti kao fiksni telefon, a vani kao mobilni telefon. Modele Panasonic KX-PRX110 i KX-PRX120, koji nemaju mobilno sučelje, najbolje je koristiti unutar doma. Ovi novi modeli omogućuju korisnicima uživanje u različitim mogućnostima komunikacije uz već one konvencionalne mogućnosti putem fiksne telefonije. Isto tako Android 4.0 OS pruža napredno telefonsko iskustvo unutar doma korisnika. Uz DECT sučelje, također tu je i Wi-Fi® / Bluetooth® sučelje sadržano u kućištu telefona. Dok KX-PRX120 model uključuje i telefonsku sekretaricu, model Panasonic KX-PRX110 ne raspolaže ovim dodatkom. (dobavljivost ovisna o tržištu).

Svi modeli dizajnirani su kako bi bili lagani, kompaktni i jednostavni za nošenje. Dolazni poziv na fisknu liniju može se primiti u i okolo stanovanja, dokle god doseže DECT signal. Komforna veličina dodirnog zaslona omogućuje intuitivnije i komotnije upravljanje ovim telefonskim uređajima.

2u1 (Hibridna) komunikacija (KX-PRX150)
KX-PRX150 podržava DECT sučelje za fiksnu mrežu kao i 3G/GSM mobilnu mrežu. Može se koristiti kao 3G/GSM mobilni telefon izvan stanovanja i kao bežični kućni telefon.

Zgodna je i opcija zajedničkog imenika za fiksni i mobilni telefon pa nije potrebno dvostruko unositi kontakte, a tako su kod dolaznog poziva podaci o pozivatelju vidljivi i na mobilnoj i kućnoj liniji.

Izvan stanovanja preporučuje se isključivanje DECT funkcije radi nepotrebne potrošnje energije.

Po povratku kući s KX-PRX150 telefonom, on se automatski spaja na baznu stanicu i obavještava ukoliko je bilo propuštenih poziva, i ima li, ili nema, novih poruka na fiksnoj liniji.

PRX150 je pogodan za male poslovne subjekte budući se može koristiti i kao mobilni telefon. Kao i kod ostalih DECT telefona, prebacivanje dolaznih poziva s jednog telefona na drugi je moguće. Npr. u slučaju da jedan od zaposlenika primi poziv, taj dolazni poziv može biti prebačen na drugog zaposlenika koji također ima slušalicu telefona, a nalazi se u sklopu trgovine, skladištu ili drugom uredu, dakle bilo gdje u dosegu signala.

Pristup Google Playu™ putem Android operativnog sustava 4.0
Platforma serije KX-PRX bazirana je na OS Android 4.0 i podržava Google Playstore što omogućuje korisnicima preuzimanje omiljenih aplikacija, pristup društvenim mrežama, dijeljenje fotografija s prijateljima i obitelji. Štoviše, uređaj nudi i razne aplikacije za pristup internet pretraživaču, glazbeni player i fotoaparat.

KX-PRX serija može se koristiti kao video telefon zahvaljujući ugrađenoj prednjoj kameri, omogućujući korisnicima video komunikaciju putem Skypea™. Kao dodatak glasovnoj komunikaciji, korisnici mogu uživati i u drugim aspektima komunikacije kao što su: E-mail, SMS, video te dijeljenje događaja (Google Kalendar™).

Panasonic KX-PRX110, KX-PRX120 i KX-PRX150 – osnovne značajke
Unatoč malom, tankom, elegantnom dizajnu, Panasonic KX-PRX110, KX-PRX120 i KX-PRX150 opremljeni su s mnoštvom inovativnih značajki koje upravljanje pozivima čine lakšim nego ikad, a one su:
• 3.5 inčni TFT colour LCD (HVGA) kapacitativni multi dodirni zaslon
• Wi-Fi, Bluetooth, GPS
• 0.3M pikselna prednja kamera
• 2megapikselna stražnja kamera (samo kod PRX150 modela)
• 1450mAh Li-ion baterija
• microSD / microSDHC utor za karticu na slušalici
• micro USB priključak za punjenje
• Zabrana dolaznih/odlaznih poziva radi minimiziranja neželjenih ili uznemiravajućih poziva
• ID pozivatelja, memoriranje ID pozivatelja
• Telefonska sekretarica (kod KX-PRX120 i PRX150 modela, 40min)
• Poruka dobrodošlice
• Dodatak za pronalaženje ključeva (po izboru)
• Mogućnost prijave do 6 mobilnih slušalica na bazu (dodatna slušalica ili DECT slušalica koja podržava GAP standard)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.