Panasonic i SEAS-NVE: Smart Grid pilot projekt upravljanja kućnom energijom

Fotografija članka: Panasonic i SEAS-NVE: Smart Grid pilot projekt upravljanja kućnom energijom

Panasonic i SEAS-NVE: Smart Grid pilot projekt upravljanja kućnom energijom

Tvrtka Panasonic Europe objavila je suradnju s tvrtkom SEAS-NVE, najvećom danskom energetskom tvrtkom u vlasništvu potrošača s kojom će zajedno započeti pilot projekt "pametnih” sustava upravljanja energijom koji će biti temelj za buduće eko-kuće u Europi. Kako bi se istaknula uloga tehnologije u realiziranju ciljeva konferencije COP15 u Kopenhagenu, biti će izložen prototip kuće koja koristi Panasonicov sustav upravljanja kućnom energijom (Lifinity Home Energy Management System – HEMS) i tehnologiju Smart Grid tvrtke SEAS-NVE pomoću koje se na inteligentan način upravlja potrošnjom energije prilikom korištenja kućanskih aparata, grijanja i osvjetljivanja.

„Ova europska suradnja predstavlja prvi korak u primjeni sustava za upravljanje energijom tvrtke Panasonic na široj osnovi”, izjavio je Laurent Abadie, generalni direktor tvrtke Panasonic Europe. „Panasonicov sustav za upravljanje energijom obuhvaća naše najnovije tehnologije uz pomoć kojih možemo uštedjeti, stvoriti ili pohraniti energiju u kući i smanjiti štetne emisije. U kombinaciji s tehnologijom Smart Grid, pametno upravljanje potrošnjom energije u kući pomoći će u realizaciji ekološkog načina života bez uplitanja u svakodnevni životni stil i navike”.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.