Pametni gadeti za vaš bicikl: inteligentna svjetla s USB kabelom

Fotografija članka: Pametni gadeti za vaš bicikl: inteligentna svjetla s USB kabelom

Praktički u svim zemljama su svjetla na biciklima obavezna. No, što ako se baterije potroše, punjenje, gnjavaža? Ili ako ih netko ukrade? Više ne morate brinuti o tome!

Oglas

Kompanija iz San Francisca pod nazivom Sparse izmislila je nova svjetla za bicikle koja su nazvali Fixed Light System. Ono što ih karakterizira je da se praktički integriraju u vaše bicikle i više se ne skidaju. Drugim riječima, kradljivci ih jednostavno neće moći skinuti s bicikla, morat će ukrasti cijeli :)

Šalu na stranu, radi se o posebno dizajniranim prednjim i stražnjim svjetlima za bicikle, kao što možete vidjeti i na slikama, a koja su vrlo snažna i odlično osvjetljavaju put ispred vas. Prednje svjetlo je u stvari bijela LED žarulja (Cree) od 3 Watta i koja daje 200 lumena. Može svijetliti 4 sata konstantno ili 8 sati žmigajući (blink). Teško je samo 111 grama. Stražnje crveno je nešto teže (162 grama) i ima 4 LED diode, ima snagu od 2 Watta te daje svjetlo od 100 lumena. Može svijetliti jednako dugo kao i prednje svjetlo.

Ono što nam se posebno svidjelo je poseban “Automatic Mode” za stražnja svjetla koja automatski počnu žmigati čim ste u pokretu (čak i ako stanete na semaforu), a dok bicikl neko vrijeme miruje ona se ugase.

Fixed Light System

Fixed Light System

Fixed Light System

I sad ono najbolje – znate kako se pune? Preko USB kabela! Naravno, za to ćete morati bicikl unijeti u kuću (sjećate se, rekli smo da se ne mogu više skinuti!) i napuniti ih preko USB ulaza i punjača spojenog direktno u struju. U paketu ćete dobiti USB kabel dug oko 2 metra, tako da i to nije uopće loše. Inače, punjenje traje oko 4 sata.

A cijena? Na stoji cijena od 139,99$ (oko 780 kuna), što i nije malo. Ali navodno su to jedna od najboljih i najpouzdanijih svjetala na svijetu. S obzirom da nam je poznato kako je bicikl obljubljeno prijevozno sredstvo i mnogih IT-jevaca u Hrvatskoj, vjerujemo da će neki posegnuti i za kupovinom ovih odlično dizajniranih i moćnih svjetala za bicikle. Stvarno su simpa :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.