Palestinac hakirao Facebook zid Marka Zuckenberga kako bi dokazao sigurnosni propust

Fotografija članka: Palestinac hakirao Facebook zid Marka Zuckenberga kako bi dokazao sigurnosni propust

Nakon što je Facebook ignorirao prijavu sigurnosne greške, Khalil Shreateh je hakirao Facebook zid Marka Zuckenberga kako bi to dokazao.

Oglas

Često čujete priče u kojima hakeri provaljuju u razne poslovne web portale, kradu podatke, upisuju svoja hakerska imena, “uvaljuju” viruse i slično – i tada te iste kompanije unajmljuju druge hakere da ih brane od onih prvih. Priča vezana uz Khalila Shreateha, IT istraživača iz Palestine je sasvim drugačija. Naime, Shreateh je prijavio bug i poslao ga Facebooku, no ekipa iz Fejsa ga očito nije ozbiljno shvatila, pa se Palestinac odlučio na radikalniji korak – hakirao ih je!

Khalil Shreateh je kako bi dokazao ono što je prijavio jednostavno “provalio” ili ako hoćete “hakirao” Facebook i na zid Marka Zuckenberga upisao svoju poruku – i to kroz isti sigurnosni propust koji je prijavio Facebook timu koji na nju nije reagirao. Jasno je kako Palestinac nije imao zle namjere.

Khalil Shreateh je još početkom mjeseca otkrio ovaj sigurnosni propust, čak ga je i “testirao” na stranicama Sarah Goodin, jedne od Zuckerbergovih prijateljica s Harvarda. To je prijavio i Facebook timu koji su ga blago rečeno – otpilili.

Očito frustriran, Shreateh je htio pokazati kako sigurnosni propust zaista postoji, te je ponovo provalio u Facebook, ovoga puta na zid Marka Zuckenberga, gdje je upisao svoju poruku slijedećeg sadržaja: “First sorry for breaking your privacy and post to your wall , i has no other choice to make after all the reports i sent to Facebook team”.

Shreateha su kontaktirali iz Facebooka, a za “svaki slučaj” su isključili njegov Fejs profil. Za ovo neće dobiti nagradu, a kako sada stvari stoje, neće biti niti kažnjen, iako je počinio krivično djelo.

Iz Facebooka se brane kako svakodnevno dobivaju stotine prijava koje upućuju na neke od problema na Facebooku.

Palestinac hakirao Facebook zid Marka Zuckenberga

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.